<

СБУ скерувала до суду обвинувальний акт щодо «луцького терориста» Кривоша

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 17.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо озброєного терориста, який 21-го липня 2020 року захопив у центрі Луцька рейсовий автобус з пасажирами.

За матеріалами служби безпеки України, Максим Кривош обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності), ч. 1 і 2 ст. 263, (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 280 (примушування працівника транспорту до невиконання своїх службових обов’язків), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Слідчі органів безпеки направили до суду матеріали відповідного
кримінального провадження разом з обвинувальним актом.

Нагадаємо, у листопаді суд розглянув клопотання СБУ та прокуратури про проведення стаціонарної комплексної психолого-психіатричної експертизи підозрюваного. Попередня амбулаторна експертиза виявила певні розлади психіки у Кривоша. 23-го листопада Луцький міськрайонний суд вирішив помістити «терориста» у Львівську обласну психіатричну лікарню в умови, які виключать його небезпеку для оточуючих.

Проте, у січні Луцького терориста Кривоша визнали осудним.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок