<

СБУ розслідує, чи допомогли поліцейські втекти організатору вбивства Гандзюк за кордон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:36 | 4.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

СБУ розслідує провадження щодо правоохоронців, які здійснювали розслідування вбивства Катерини Гандзюк на початковому етапі, а також, імовірно, сприяли втечі організатора нападу Олексія Левіна.

Про це повідомляє Українська правда.

За словами представників СБУ, 30-го жовтня Генеральна прокуратура України передала Службі безпеки провадження щодо недбалості правоохоронців у початковому розслідуванні, покриванні злочину або сприянні втечі Левіна. Про це стало відомо на круглому столі СБУ у справі Гандзюк за участю першого заступника начальника Головного слідчого управління СБУ Віталія Маякова та начальника слідчого управління СБУ Богдана Тиводара.

Маяков також повідомив, що рідним підозрюваних у справі Гандзюк платили за мовчання у справі про вбивство.

За його словами, фінансування рідних підозрюваних здійснювалося за вказівкою Левіна, який наразі перебуває у міжнародному розшуку.

Він додав, що гроші надходили задля того, щоб підозрювані мовчали, але фінансування наразі зупинено. Також він не уточнив, чи мав відношення до цього процесу екс-глава херсонської облради Владислав Мангер.

“Те, що фінансував Мангер безпосередньо, доказів не отримано, а те, що кошти надходили по команді Левіна, такі докази є”, — сказав Маяков.

Разом з тим, Тиводар повідомив, що слідству відомо реальне коло осіб, які можуть бути причетні до замовлення вбивства Гандзюк:

“Нам вдалося встановити безпосередньо виконавців, Торбін – організатор, Левін – ще один організатор і Мангер – організатор і замовник, один із замовників”.

“Ми вважаємо, що замовник був не один. І скоріш за все, були особи, які були в курсі того, що готується цей злочин… Якби замовник був один, ми б сьогодні сказали “все, слідство завершено, завершено на Мангері”. Але ми цього не говоримо, ми продовжуємо працювати”.

Наразі слідство у справі Гандзюк триває у межах п’яти кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

“Служба розглядає всі версії, які могли стати причиною нападу на Катерину, насамперед пов’язані з її звинуваченнями посадовців області у зловживаннях”, – підкреслив Тиводар.

За його словами, отримані слідством докази дають усі підстави стверджувати, що найближчим часом СБУ та Генпрокуратура поінформують суспільство про нові вагомі результати у справі Гандзюк.

Він також повідомив, що схема підпалу Олешківського лісу задля подальшої вирубки, про яку писала Гандзюк, розглядається як один з ключових мотивів нападу на неї.

Тиводар наголосив, що найближчим часом у цій справі очікуються підозри і підтвердив той факт, що група Сергія Торбіна, засудженого організатора нападу на Гандзюк, фігурувала у цьому злочині.

4-го листопада виповнюється рік з дня смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк, яка померла в лікарні після нападу з сірчаною кислотою. Друзі, близькі Гандзюк і активісти наголошують, що покарання понесли учасники нападу, а замовники досі не названі слідством.

У понеділок 4-го листопада у багатьох містах України та світу пройдуть акції “Рік без Каті” з вимогою справедливості в розслідуванні вбивства Гандзюк.

1-го листопада генпрокурор Руслан Рябошапка пообіцяв найближчими днями оприлюднити важливу інформацію з розслідування вбивства Гандзюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця