<

СБУ проводить обшуки в Мукачівській єпархії УПЦ МП на Закарпатті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:34 | 30.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
160
/ коментарі 2

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні безпекові заходи на території одного з монастирів Мукачівської єпархії УПЦ МП на Закарпатті.

Враховуючи збройну агресію рф, зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, – повідомляє на своїй фейсбук-сторінці СБУ.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

  • проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:

  • перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку “русского мира”;
  • недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

СБУ наголошує, що у своїй діяльності дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Нагадаємо, 23-го листопада Служба безпеки в ході перевірки різних приміщень УПЦ (МП) знайшла проросійську літературу, готівкові гроші на суму в кілька мільйонів гривень. Також були виявлені «сумнівні» громадяни росії.

25-го листопада Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП та знайшли там методички з Москви, російське громадянство у керівництва та посвідчення окупантів.

25-го та 27-го листопада СБУ проводила безпекові заходи на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ МП. Під час обшуків правоохоронці знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів.




коментарів: 2
  1. От нема вам чим зайнятися то на відносно безпечне приугорське закарпуття завітали)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок