<

СБУ проводить обшуки у Волинській та Володимир-Волинській єпархіях УПЦ мп

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:31 | 7.12.2022 / Новини / , /
Перегляди
9310
/ коментарів 13

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні безпекові заходи на території Хрестовоздвиженського Чарторийського чоловічого монастиря Волинської єпархії УПЦ мп та Миколаївського Милецького чоловічого монастиря Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє СБУ Волині.

Заходи відбуваються спільно з Національною поліцією у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

  • проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.
    Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:
  • перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского мира»;
  • недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.
    Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

СБУ наголошує, що у своїй діяльності дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Нагадаємо, 5-го грудня Служба безпеки України проводила обшуки на об’єктах Української православної церкви московського патріархату у Полтавській області.




коментарів: 13
  1. Кацапське сатанинське кодло повинно бути видворене з України ,а в Володимирі ця секта ще й виховує дітей в рашистському стилі в недільній школі Фанатичний народ ,ви геть безголові .

  2. Всіх тих попів антихристів давно під спільну стіну поставити би, не розбираючи якій сатані вони служать!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер