<

СБУ пропонує ввести кримінальну відповідальність за російську пропаганду в ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:41 | 15.06.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Голова СБУ Василь Грицак пропонує розробити зміни до законодавства для запровадження кримінальної відповідальності за прояви російської пропаганди в українських ЗМІ.

Про це сказано в його зверненні.

“Адекватний відсіч ворогу вимагає рішучих спільних дій, поєднання сили права і сили громадської думки як зброї проти російської агресії в інформаційному просторі”, – йдеться в ньому.

Голова СБУ заявив, що для цього потрібно, по-перше, терміново розробити і прийняти зміни в законодавство України про кримінальну відповідальність.

“СБУ готова приєднатися до цієї роботи. Наша мета – дати в Кримінальному кодексі України адекватну правову оцінку всім формам і методам гібридної війни. В умовах агресії не тільки військові статути пишуться кров’ю, а й закони для зрадників”, – підкреслив він.

По-друге, на думку Грицака, потрібно укласти “акт інформаційної єдності українських журналістів у протистоянні ворогові”.

Голова СБУ додав, що відповіддю на пропаганду “повинен стати бойкот усім представникам п’ятої колони Російської Федерації в інформаційному просторі України”.

“Вони мають стати персонами нон-грата на вітчизняних інформаційних ресурсах – для прихильників “путінського руського міра” має залишитися лише “кісельовсько-соловйовський” майданчик”, – підсумував він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер