<

СБУ пояснить Савченко, що списки полонених публікувати не можна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:37 | 7.01.2017 / Новини / , , , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Служба безпеки України має намір провести роз’яснювальну роботу із позафракційним народним депутатом Надією Савченко щодо її наміру опублікувати списки військовополонених і зниклих безвісти українців найближчим часом.

Про це у ефірі телеканалу “112 Україна” заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт, повідомляє Українська правда.

“Ці списки нам відомі, ми працюємо з ними. І не сумнівайтеся, ми обов’язково проведемо певну роз’яснювальну роботу (із Надією Савченко – ред.) в рамках діючого законодавства”, – сказав Тандіт, відповідаючи на запитання журналіста.

Він наголосив на тому, що в Україні існує певне законодавство, яке обмежує публікацію будь-якої інформації, пов’язаної з даними про військовополонених, і ця інформація не повинна використовуватися для політичного піару і маніпуляцій.

“Нові списки полонених  – це не феєрверк, а тяжка праця. Ми не повинні використовувати цю інформацію для корисних цілей, маніпулювати цими списками, займатися політичним піаром. Важливо пам’ятати про життя цих людей, нам треба зробити все, щоб хлопці були звільнені. Треба пам’ятати про безвісти зниклих, їх більше 490 людей. Питання в тому, для чого взагалі ці списки опубліковувати”, – додав Тандіт.

Радник голови СБУ пояснив, що поширення прізвищ військовополонених може нашкодити їх близьким, які перебувають у досить важкому емоційному стані через ці події, тому “будь-яка інформація, яка пов’язана із заручниками, може мати характер не тільки корисної інформації, а й нашкодити їх рідним, дуже важливо пам’ятати про це”.

“Хочу запевнити, що ми робимо усе для того, що врешті-решт звільнити всіх військовополонених”, – резюмував Тандіт.

Як повідомлялося, у п’ятницю Савченко у Facebook пообіцяла опублікувати списки військовополонених і зниклих безвісти українців.




один коментар
  1. а те що близькі не знають чи живий батько, син це не травма, просто в нас від людей все скривають весь час не говорять правди, адже повідомляють що вбито 1 чи 2 бійців а скільки на самім ділі це питання, там же родичів високопосадовців не має, а до простих Українців нікому діла не має.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа