<

СБУ повідомила про підозру послушнику Почаївської Успенської лаври, який виправдовував російську агресію

14:34 | 28.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
375
/ коментарі 3

Служба безпеки викрила ще одного представника УПЦ мп, який публічно виправдовував збройну агресію рф та воєнні злочини окупантів.

Зловмисником виявився 48-річний послушник Почаївської Успенської лаври, повідомляє пресслужба СБУ.

Фігурант використовував профілі у заборонених російських соціальних мережах, через які активно поширював наративи кремлівської пропаганди.

Крім того, зловмисник вихваляв вище військово-політичне керівництво рф і намагався дискредитувати українських захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників);
▪️ ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину.




коментарів: 3
  1. Таких “послушників” зараз будуть “підкидати” багато. Чому їх раніше ніхто не чув і не бачив – зрозуміло. Пояснення пресслужби монастиря ЗМІ:
    «Ця людина – не послушник, її не зараховували до братії Почаївської лаври, в Лаврі вона не прописана», – наголосили в обителі.

  2. Міняти на наших полонених воїнів цих кацапських сатаністів ,кацап своїх не кидає ,так каже ,то хай забирає цю наволоч .

  3. Закон ВР повинна прийняти про цих кацапських сатаністів і кому тут треба гудяйку з Путіним нахрен з України -меньше гівна сектантського чистіше повітря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер