<

СБУ оголосила перші підозри за обстріли цивільних об’єктів України: зібрано докази на російського генерала та адмірала флоту рф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:37 | 3.01.2023 / Новини / /
Перегляди
107
/ Коментарі відсутні

Слідчі Служби безпеки зібрали якісну доказову базу на двох представників вищого командування рф, які несуть відповідальність за обстріли цивільних об’єктів України.

Одним із них є командувач дальньої авіації повітряно-космічних сил зс рф генерал-полковник сергій кобилаш. А іншим – колишній командувач Чорноморським флотом рф адмірал ігор осіпов. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Їм обом оголошено про підозри за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни);
  • ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).Це перші підозри, які Україна оголошує саме за обстріли цивільних об’єктів в Україні.

Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі. У ході розслідування слідчі СБУ встановили, що з початку повномасштабного вторгнення сергій кобилаш виконує вказівки вищого військово-політичного керівництва росії щодо знищення українських міст.

Саме за його наказом російські загарбники здійснюють масовані ракетні удари по житлових будинках, лікарнях та об’єктах критичної інфраструктури у різних регіонах України.

Для проведення повітряних атак ворог використовує стратегічні ракетоносці Ту-160, Ту-95МС, а також дальні ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3, на озброєнні яких крилаті ракети типів Х-555, Х-101, Х-55 і Х-22.

Що стосується ігора осіпова, то за даними слідства, у період з 24-го лютого до 10-го серпня цього року посадовець віддавав накази на проведення систематичних ракетних ударів з акваторії Чорного моря по українських густонаселених пунктах.

Ворожі атаки здійснювали високоточними керованими крилатими ракетами «3М14-Калібр» з російських бойових кораблів.Досудове розслідування триває.

Заходи з викриття і документування злочинів проводили співробітники Головного слідчого управління і Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер