<

СБУ ліквідувала чотири канали втечі «ухилянтів» за кордон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 21.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
538
/ 1 коментар

Служба безпеки України заблокувала ще чотири канали незаконного виїзду за кордон українських громадян призовного віку. За таку послугу «ухилянти» готові заплатити від 2 до 6 тисяч доларів.

Сума залежала від терміновості виїзду та віддаленості регіону, повідомляє пресслужба СБУ.

В декількох областях України правоохоронці затримали організаторів нелегальних “трафіків”. Саме вони пропонували потенційним призовникам виїхати за межі нашої держави під виглядом учасників волонтерського руху або з фальшивими документами.

В Одеській області викрили схему втечі за кордон за підробленими документами. До її організації причетні декілька місцевих жителів та громадян Молдови. Ділки вносили до закордонних паспортів своїх клієнтів фіктивні відмітки про їхнє перебування на консульському обліку в сусідній країні.

На Хмельниччині викрили мешканця Шепетівського району, який пропонував потенційним призовникам виїхати до ЄС під виглядом перевізників медичної гуманітарної допомоги. Для цього він підробляв листи про необхідність доставки іноземних медпрепаратів для українських військ.

На Миколаївщині ліквідовали канал нелегального виїзду “ухилянтів” за кордон через Молдову та Румунію. Щоб втекти з України організатори схеми виготовляли фальшиві свідоцтва про народження дітей.

На Рівненщині затримано ще одного махінатора, який допомагав місцевим жителям незаконно виїхати до Євросоюзу як водії міжнародних вантажних рейсів.

У межах кримінальних проваджень за незаконне переправлення осіб через державний кордон тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.




один коментар
  1. Це напевно маршрути з тих чотирьох карт Бацьки, які він “маґу паказаць”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер