<

СБУ блокувала роботу мережі агітаторів, які зі Львова працювали на бойовиків «лнр»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:37 | 2.09.2022 / Новини / /
Перегляди
123
/ Коментарі відсутні

Кіберфахівці Служби безпеки припинили деструктивну діяльність керованої спецслужбами рф мережі агітаторів, які сприяли бойовикам терористичної організації «лнр» у проведенні підривної діяльності проти України.

За наявною інформацією, пропагандисти виконували чіткі інструкції кураторів із так званого «управління гуманітарних операцій лнр», яке підконтрольне російським спецслужбам, – інформує СБУ.

Зловмисники намагалися максимально широко розганяти фейковий та деструктивний контент через інтернет-спільноти виключно Львівського регіону. Їхньою основною метою було охопити якомога більше місцевої аудиторії.

Використовуючи фейкові профілі у соцмережах та на афілійованих сайтах, вони виправдовували злочини рф, поширювали пропагандистські матеріали та проросійські наративи.

За даними слідства, бойовики «найняли» одного з фігурантів віддалено виконувати функції ІТ-спеціаліста псевдоуправління «лнр». З’ясовано, що ця особа є засновником і адміністратором антиукраїнської спільноти «Львівська народна республіка». А також наповнював антиукраїнські інформресурси, які визначили для нього його російські куратори, у тому числі сайт «ВосходИнфо».

Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності та співпраці з окупантами на комерційній основі.За матеріалами СБУ фігуранту повідомлено про підозру за 5 статтями Кримінального кодексу України:

ч.2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);

ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

ч.1 ст. 111 (державна зрада);

ст. 436 (пропаганда війни);

2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.Інші фігуранти кримінального провадження також перебувають у полі зору СБУ, їм готується заочне повідомлення про підозру та вживаються заходи щодо подальшого притягнення до відповідальності.Викриття мережі здійснювали співробітники СБУ у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця