<

Савченко вперше виступила в ПАРЄ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:13 | 20.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Надія Савченко вперше виступила в ПАРЄ, її зустріли оплесками.

Надія Савченко, яка є членом української делегації в ПАРЄ, вперше приїхала на засідання, її зустрічали оплесками, передає УНІАН.

Українка подякувала євродепутатам за допомогу в її звільненні і сказала, що буде працювати так, щоб бути корисною для європейської спільноти.

“Моя присутність тут стала можливою і завдяки вам. Хочу сказати спасибі всім, хто боровся за мене і всім, хто підтримував Україну. Ми з вами маємо однакові погляди. Погляд України спрямований у бік добра, у бік прогресу, у бік Європи. Я маю намір працювати, щоб наша співпраця була плідною”, – заявила Савченко в ПАРЄ.

Крім того, вона зазначила, що чекає від Європи чітких дій. “У першу чергу я повернулася, зараз я починаю працювати – це просто моя робота. Водночас я очікую руху в одному напрямку з Європою. Очікую чітких дій, злагоди та порозуміння”, – зазначила вона.

Говорячи про своє звільнення, депутат звернулася до колег з проханням “зрозуміти, що, милуючи, як було тут сказано, мене і всіх українців, Путін не робив крок назустріч, а показував свою зневагу”. “Я була викрадена – це порушення прав людини, і за це треба відповідати в Європейському суді. Так само були викрадені всі українці, які зараз перебувають у Росії, триває викрадення кримських татар з Криму”, – наголосила вона.
Савченко також назвала дії Росії, яка відповідно до Будапештського меморандуму “обіцяла і гарантувала Україні безпеку”, “ударом у спину”.
До початку пленарного засідання Савченко встигла зустрітися з президентом Європейської народної партії Жозефом Долем.
Також Савченко попросила президента ПАРЄ Педро Аграмунта сприяти звільненню українських політв’язнів у Росії. Про це заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок