<

Саудівська Аравія заявила, що Іран невдовзі нападе на неї та Ірак – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:07 | 2.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
237
/ Коментарі відсутні

Влада Саудівської Аравії попередила США, що Іран готується «найближчим часом» здійснити напад на неї та Ірак, аби відволікти увагу свого населення від антиурядових протестів, які тривають вже понад місяць.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на посадовців Саудівської Аравії та США, передає УНІАН.

Саудівська сторона відправила США власні розвіддані із підтвердженнями планів Ірану. Країна готує напад і на королівство, і на іракське місто Ербіль. Саудівська Аравія, США і кілька інших сусідніх держав підвищили рівень бойової готовності своїх збройних сил. В Раді нацбезпеки Білого дому підтвердили, що стурбовані інформацією і готові відповісти на напад з боку Ірану.

«Ми стурбовані картиною загрози та перебуваємо в постійному контакті через військові та розвідувальні канали з саудитами. Ми без жодних сумнівів будемо діяти на захист наших інтересів та партнерів в регіоні», – заявив один зі співрозмовників видання.

Іран почав атакувати північний Ірак з кінця вересня. Країна випустила десятки балістичних ракет і безпілотників. До речі, один з них збили американські військові, адже той летів до Ербілю, де базуються війська США.

Тегеран виправдав атаки розпалюванням заворушень всередині Ірану курдськими сепаратистськими угрупованнями, які нібито базуються в Ербілі.

Водночас іранська влада загострювала конфлікт із Саудівською Аравією, звинувачуючи королівство, США та Ізраїль у підбурюванні до антиурядових протестів у країні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер