<

Санкції проти Росії продовжать у січні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:36 | 14.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Раніше висловлювалися думки, що це може бути зроблено вже на підсумковому засіданні Ради ЄС.

Підсумкове в поточному році засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ 28 країн ЄС відбудеться в Брюсселі, передає Корреспондент з посиланням на ТАСС.

Всупереч численним чуткам, на ньому, ймовірно, не буде прийнято рішення про продовження економічних санкцій щодо Росії.

За словами низки джерел, як в інститутах ЄС, так і в місіях різних європейських країн у Брюсселі, продовження санкцій “відбудеться в будь-якому випадку”, проте з високою часткою ймовірності це рішення буде прийняте вже в січні 2016 року.

Рада ЄС пов’язала обмежувальні заходи з виконанням мінських угод. Це не питання, яке підлягає дискусіям, це політична мета, яка є на сьогодні. А мінські домовленості на сьогодні не реалізовані, відповідно, санкції будуть продовжені. Як очікується, на півроку, вважають експерти.

Формальне рішення має бути прийняте Радою ЄС, однак це може бути зроблено різними способами.
“Наразі проводиться робота на рівні робочих груп. Передбачалося, що посли ЄС схвалять його письмовою процедурою, однак було вирішено відкласти це, оскільки робота досі триває. Ніхто особливо не поспішає, тому що термін дії санкцій закінчується тільки в кінці січня (31 січня 2016 року). На порядку денному нинішнього засідання Ради цієї теми немає”, – додають джерела.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер