<

«Самогубство» зі слідами чобіт на обличчі: батьки строковиків розповіли про підозрілі смерті своїх дітей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:48 | 3.02.2022 / Новини / /
Перегляди
840
/ Коментарі відсутні

Після розголосу у ЗМІ випадків самогубства у частині 3021 Національної гвардії України в Дніпрі, де строковик розстріляв солдатів, десятки людей почали розповідати про підозрілі смерті у військових частинах.

У розповідях йдеться не лише про відому частину в Дніпрі, але й про інші підрозділи Національної гвардії, йдеться у сюжеті ТСН.

Батьки строковиків розповідають про вбивства, які слідство називає суїцидами, про цькування і булінг. У Нацгвардії ж, куди редакція направила декілька запитів, переконують, що переважно це випадки, коли батьки не приймають смерть своєї дитини.

24-річний боєць Нацгвардії Ігор Гагін, який служив у Павлограді Дніпропетровської області, загинув 2018 року. Слідство по цій справі досі триває.

Спочатку слідчі розглядали лише одну версію загибелі – самогубство. Нібито боєць застрелився вночі на бойовому посту. Сумніви в цьому у його матері Лариси з’явились одразу, щойно вона побачила тіло сина. На посмертних світлинах Ігоря видно сліди побоїв.

«Видно сліди чобота на носі… І на лобі було дуже видно відбиток від прикладу автомата. Я міряла сантиметром. Все сходиться», – розповідає Лариса Гагіна.

За словами пані Лариси, в її сина перед загибеллю був конфлікт з одним із офіцерів. Що саме не поділили – не знає, але є інформація, що саме цей офіцер приходив на пост до Ігоря, і чи то після, чи під час цього візиту пролунав смертельний постріл. Коли ж тіло загиблого привезли додому, військовий капелан забороняв батькам відкривати труну.

«Хлопці його винесли з хати, і ми все ж таки відкрили і подивилися на сина», – зізнається мати загиблого військовика.

Керівник служби психологічного забезпечення головного управління Національної гвардії України В’ячеслав Олійник повідомив, що за останні 4 роки у Національній гвардії сталося 11 випадків суїцидів строковиків.

Батьки 6-х з них звернулися до журналістів після розстрілу в Дніпрі минулого тижня. І вони упевнені – їхні сини не самогубці, а жертви.

«Я не знаю про такі випадки, щоби смерть сталася внаслідок впливу інших військовослужбовців», – заперечує полковник Олійник.

Він запевняє, що строковики найчастіше вкорочують собі віку через фінансові труднощі або проблеми в родині. Саме ці причини, за його словами, були в Мансура Вержаковського та Андрія Кіби.

Натомість батьки загиблих хлопців переконують, що у їхніх синів жодної фінансової чи сімейної проблеми не було.

3-го лютого, батьки загиблих строковиків збираються приїхати до столиці на мітинг під Офісом президента. Так вони прагнуть добитися неупередженого слідства та добитися справедливості.

Нагадаємо, близько 4 години ранку 27-го січня в Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ.

В результаті загинули 5 людей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у Підгородньому Дніпропетровської області.

Кіровський райсуд Дніпра обрав запобіжний захід Артемію Рябчуку – тримання під вартою у СІЗО №4 на 60 днів без права внесення застави.

Читайте також: У Дніпрі знайшли повішеним нацгвардійця. Фото 18+.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер