<

Саміт на якому Україна може отримати безвізовий режим з ЄС, відбудеться 21-22 травня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:55 | 12.01.2015 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Саміт країн “Східного партнерства” в Ризі пройде 21-22 травня цього року. Про це заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі.

“Грузія повинна домогтися конкретних результатів до Ризького саміту “Східного партнерства”, який відбудеться 21-22 травня поточного року, – заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі грузинським журналістам, підбиваючи підсумки свого візиту до Латвії, де він побував 9-10 січня на чолі урядової делегації країни, – повідомляє УНІАН

В рамках візиту прем’єр-міністр Грузії виступив з промовою на міжнародній конференції “Рік розвитку Європи”, а також провів ряд зустрічей з високопоставленими представниками влади Латвії.

Грузинська сторона сподівається, що на саміті “Східного партнерства” буде прийнято рішення про безвізовий режим Грузії з Євросоюзом. У поточному році Латвія обрана країною – головою Ради Євросоюзу.

Як повідомляв УНІАН, у вересні Європейський Союз висловив готовність ввести безвізовий режим для поїздок громадян України після виконання вимог Плану дій з лібералізації візового режиму. При цьому вже в листопаді українське МЗС підтвердило можливість ухвалення рішення про безвізовий режим з ЄС на саміті «Східного партнерства» в Ризі (Латвія) в травні 2015 року, оскільки Україна виконує необхідні умови, однією з яких є введення з 1 січня 2015 року процедури видачі біометричних закордонних паспортів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця