<

Рятувальники попереджають про небезпеку замерзлих водойм: з початку грудня в Україні потонула 31 людина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:36 | 26.12.2021 / Новини / /
Перегляди
161
/ Коментарі відсутні

Попри численні застереження, кожен день Служби порятунку не проходить без виїзду на порятунок людей, які вирішили перевірити на міцність першу зимову кригу. Лише з початку грудня на водоймах країни потонула 31 людина, з яких троє – діти. 

Допоки українці сприйматимуть ледь замерзлі водойми як ковзанку, рятувальники знову й знову шукатимуть потонулих людей, йдеться у управлінні Національної поліції.

24-го грудня о 15:23 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС і місті Києві надійшло повідомлення по лінії “102” про те, що на озері Тельбін тоне людина. Відразу ж до місця події було направлено рятувальників 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Прибувши, бійці за допомогою гідрокостюму приступили до порятунку жінки, яка провалилася під лід під час катання на ковзанах. Жінку було доставлено до берега та передано для надання допомоги бригаді швидкої медичної допомоги. Проте так стається не завжди.

Моторошна подія сталася 23-го грудня на ставку в селі Роздольне Херсонської області. Там о 18:20 від правоохоронців до ДСНС надійшла інформація про зникнення двох дітей, які ймовірно провалилися під тонку кригу. На пошуки зниклих направлено відділення ДПРЧ-4 у складі 4 осіб та 2 одиниці техніки, а також було залучено водолазне відділення Управління Каховського магістрального каналу у складі.

Вже о 21:20 на відстані 7 м від берега, з глибини 1,5 м працівниками ДСНС піднято тіло одного з хлопчиків, а о 22:50 водолазами знайдено тіло другого хлопчика.

Аби попередити зростання кількості нещасних випадках на водоймах у зимовий період, рятувальники посилюють профілактичну роботу серед населення.

“Різкі морози не гарантують безпечного відпочинку на кризі. Те, що водойма виглядає замерзлою – не означає, що товщина льоду достатня для того, щоб витримати хоча б дитину”, – застерігають рятувальники.

Шановні громадяни, візьміть до уваги кілька порад щодо поведінки поблизу та на водоймах, коли крига ще надто тонка. Пам’ятайте про таке:

  • виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди;
  • забороняється виходити на лід, товщина і міцність якого вам невідомі;
  • переходити водойми потрібно в спеціально позначених і обладнаних для цього місцях;
  • забороняється спускатися на лижах з крутого берега на неперевірений на міцність і товщину лід;
  • забороняється збиратися на кризі великими групами в одному місці;
  • не можна виходити на лід: у місці з’єднання річок; у випадку швидкої течії річки у цьому місці; за наявності вмерзлих у лід дошок, палиць та інших предметів; у випадку різного забарвлення льоду; під час сильного перепаду температури й потепління;
  • не вживайте спиртні напої біля водойм;
  • пильнуйте за дозвіллям дітей та пояснюйте їм небезпеку тонкої криги.

Якщо з вами сталася надзвичайна подія, або ви стали свідком такої, – не зволікайте, телефонуйте до Служби порятунку за номером 101.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа