<

Рятувальники нагадали про заборону спалювання сухої трави, соломи та стерні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:36 | 8.08.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Спалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ , приносить значну шкоду навколишньому середовищу, зростає ймовірність пожеж у житлових та дачних будинках.

Дим від вогнищ, в туманні дні може утворювати смог і на довго зависати у повітрі. В цьому випадку погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення частоти ДТП, аварій. Адже для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого маленького недопалку чи сірника. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів.

  Щороку, під час «чистки» полів від стерні, шляхом її випалювання рятувальники щодня виїжджають на гасіння пожеж, що відбуваються в екосистемах. Бездумні дії часом призводять до непоправних наслідків, багатотисячних збитків.

  Хочемо нагадати, що за дотримання пожежних норм під час збирання врожаїв керівники агропідприємств несуть як адміністративну так і кримінальну відповідальність.

  Пам’ятайте, що не можна випалювати стерню та інші рослинні рештки, розкладати багаття в лісі.

    При виявленні пожежі – не в падайте в паніку та не приймайте поспішних, необдуманих рішень, а негайно телефонуйте за номером «101».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок