<

“Руки Москви” у справі Майдану досі немає, – ГПУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:37 | 29.10.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

У Генпрокуратурі заявили, що дані про “російський слід” у розстрілі Майдану є власною версією Наливайченка.

Заяви колишнього глави Служби безпеки України Валентина Наливайченка про причетність російських спецслужб до розстрілів на Майдані Незалежності в Києві у 2014 році є його власною версією, а не доказами. Про це заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає НБН.

“Прямі докази причетності (представників російських спецслужб – ред.) до розстрілів ми не отримали. Тобто, підтвердивши перелік документів, які надавалися слідству раніше, в тому числі з його (Валентина Наливайченка – ред.) підписом, свідок Наливайченко підтвердив, що це саме ті документи, які дозволяють йому висувати версію про те, що ці особи могли бути причетні”, – сказав Горбатюк.

За його словами, протягом року доказова база у розслідуванні вбивств під час Революції Гідності розширилася, і є дані, що дозволяють говорити про вплив на ці події громадян РФ.

“Детальна робота дозволить нам дати відповіді на те, наскільки цей вплив призводив безпосередньо до скоєння злочинів”, – додав він.

Крім того, Горбатюк нагадав, що наразі встановлено причетність до вбивств мітингувальників на Майдані роти спеціального призначення “Беркут”. При цьому ще необхідно встановити, хто, з якими мотивами і за чиїми вказівками давав наказ на здійснення розстрілів.

“У рамках цього провадження перевіряється, яким чином певні сили могли сприяти дачі відповідних вказівок вищому керівництву України”, – сказав він.




один коментар
  1. …Та не було кацапів на МАЙДАНІ
    Німецькі снайпери ховались на горищі ще з війни
    У шпокіна є достовірні дані!!!
    Шо в мирний люд …стріляли лиш вони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок