<

Рух через «Ягодин» може зупинитись: Укртрансбезпека створила окрему чергу для вантажів, які повертає польська сторона

12:40 | 1.05.2023 / Новини / , , /
Перегляди
181
/ Коментарі відсутні

Польська сторона повертає до України всі автомобілі, які везуть сільгосптовари з 1-24 групи УКТ ЗЕД, тому перевізникам таких товарів треба реєструватись в окрему чергу.

Про це повідомляє Укртрансбезпека.

“Польська сторона повертає до України всі автомобілі, які везуть товари з 1-24 групи УКТ ЗЕД. Всі вони залишаються на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» очікувати перетину кордону. Наразі накопичилось значно більше вантажівок, ніж передбачено проєктом при будівництві МАПП. Подальше скупчення таких вантажівок на пункті пропуску призведе до зупинки руху через кордон для всіх перевізників”, – повідомляє Укртрансбезпека.

Щоб запобігти блокуванню пункту пропуску, у системі єЧерги створили окрему чергу “Ягодин – Дорогуськ. Тимчасова черга”.

Відтак усім перевізникам, які вже зареєстровані в загальній черзі з товарами з 1-24 групи УКТ ЗЕД, які не підлягають ветеринарному контролю необхідно скасувати запис в загальній черзі та зареєструватись в чергу “Ягодин – Дорогуськ. Тимчасова черга” в застосунку єЧерга або на сайті echerha.gov.ua.

Порядок вантажівок в черзі буде збережено відповідно до порядку запису, який був у загальній черзі.

“Вантажівки з «Ягодин – Дорогуськ. Тимчасова черга» будуть рухатись разом з вантажівками, що стоять в черзі на ветеринарний контроль в пропорції 1:1”, – повідомляє Укртрансбезпека.

На початку наступного тижня очікується проведення перемовин між Україною та Республікою Польща стосовно зміни умов перетину кордону для перевізників української аграрної продукції. Мета – спрощення умов для перевізників та ліквідація черг.

За результатами переговорів буде ухвалено рішення про те, в якій черзі надалі будуть рухатись перевізники з “Ягодин – Дорогуськ. Тимчасова черга”. Про це рішення негайно будуть проінформовані всі учасники ринку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер