<

“Розумна сила”: Володимир Гавриш працює на Пшонку, Захарченка та Арбузова?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:30 | 26.10.2016 / Новини / , , , /
Перегляди
293
/ коментарів 5

Засновник відомої на Волині юридичної компанії «Гавриш і партнери» Володимир Гавриш  вступив у політичну партію “Розумна сила”, яку за інформацією ЗМІ фінансують чиновники епохи Януковича.

“Політичною лінією переймаються партії та політики, що до них входять. Я не політик. Мені невідома мова лозунгів.Через політичну «інфікованість нинішнього парламенту» чимала частина з напрацьованого так і залишається нереалізованою. Саме тому я переконаний: новий склад законодавчого органу мають представляти не політики, а професійні законодавці. Так, можливо, вони не мають відповідного рівня політичної «розкрученості», яскравих партійних кольорів, проте у них є досвід, знання і бажання робити закон досконалим. А головне – у них є право на особисту свободу, чесну та принципову позицію, право на справедливість. Вони відповідальні не перед лідерами партій, а перед власними виборцями, – повідомляв Володимир Гавриш у інтерв’ю Волинським Новинам (2012 рік).

Незважаючи на переконання, що депутат в партії – це «лялька-маріонетка», Гавриш таки зробив крок вперед, ближче до політичного середовища, обравши для власної діяльності новостворену партію “Розумна сила”.

За словами лідера політичної сили, вона була створена для того, щоб якнайшвидше завершити конфлікт на Донбасі.

hofq2xucvpo

Благородні на перший погляд наміри партійних керівників та звичні лозунги не зацікавили так журналістів, як питання: звідки починається ця політсила, де її корінь, хто її фінансує? Зроблені медійниками висновки здивували пересічного читача, адже виявилося, що в партію прийшли працювати люди, які займали високі посади при Януковичу, а фінанси політсила отримує від чиновників, які покинули територію України після Майдану.

Про це повідомляє популярне інтернет-видання “Страна.UA”:

“Співрозмовники  “Страны” з числа колишніх регіоналів говорять, що за однією версією за партією стоїть екс-голова НБУ Сергій Арбузов, а за іншою – екс-генпрокурор Віктор Пшонка, а також Віталій Захарченко. При цьому меценати виділили на створення партії “під ключ” до півмільйона доларів.

Хоча у “Розумній силі” всі ці чутки категорично спростовують. Але на питання про джерела фінансування не відповіли”.

Журналісти не полінувалися вияснити, як появилася політична партія та що саме передувало її виникненню.

З лютого 2016 року в Києві існує так званий Інститут миру, очолюваний колишніми регіоналами: екс-міністром іноземних справ в уряді Азарова Леонідом Кожарою, екс-прокурором Горлівки та головою Головного слідчого управління СБУ під час Майдану Максимом Ленко, екс-прокурором у Севастополі з Донеччини Дмитром Морозом.

У червні 2016-го року “Тиждень.UA” писав:

“Прикметно, що до цієї тусовки належить досить багато людей, які мають не лише ліві погляди, а й багаж співпраці із колись могутньою СПУ Олександра Мороза. І це аж ніяк не випадково. Адже саме залишки та породження згаданої структури й цікавлять московських кураторів. Річ у тім, що там, у Москві, за інформацією джерел Тижня в «Інституті миру», вирішили: настав час відтворювати й суто політичні елементи впливу. Тобто, простіше кажучи, легальну політичну партію, яка має бути цілком підконтрольною РФ і при цьому надсилати легкотравні для неперебірливого електорату меседжі. Є вже навіть приблизна назва: «Розумна сила» або «Наша сила», а також нехитрий набір слоганів а-ля «підвищимо пенсії», «миру мир», «вдаримо високими тарифами по бездоріжжю» тощо. Знову ж таки, за інформацією нашого інсайдера, вже буквально на кілька перших місяців партійної роботи виділяються досить серйозні кошти — близько $400 тис., що цілком зіставно з витратами провідних українських партій на відповідні терміни”.

Прогнозовано медійниками 1-го жовтня у Києві відбулася презентація нової політсили та I З’їзд партії “Розумна сила”, у роботі якого взяли участь 250 делегатів з 27-ми регіонів України, включно з Кримом і Севастополем.

14494637_191112487991377_718436613608363566_n

Лідер Олександр Соловйов у своєму виступі окреслив головні завдання, які ставить перед партією: “Ми пропонуємо людям розумну, науково обґрунтовану програму розвитку держави і суспільства”.

Однією з програмних засад політичної сили є зовнішня політика нейтралітету. З’їзд прийняв рішення про ініціювання проведення референдуму з питання зовнішньополітичного статусу України, – повідомляло УНН.

Схоже, що за «Розумною силою» ховаються нелюстровані прибічники Януковича, яких обере подібний за переконаннями електорат. Спроби завоювати довіру волинян продовжуються.




коментарів: 5
  1. Тут дивно і цікаво, що поруч з ним засвітився Недищук. Теж обрав цю політсилу? Не в’яжеться з його позицією- і підтримка Майдану, і участь в Азові.

  2. не смішіть, а що всі хто був на майдані чи в АТО чесні і свідомі люди? в цих людей де одне місце в теплі там і “родіна” і чхали вони на вашу свідомість. Чи можливо наведете приклад хто з них ставши хоча б депутатом поводиться як чесний і патріотичний? Недищук почуяв бабло що будуть кидати новій партії,і він вже там. плюс з Гавришем вони давно вже разом темнять.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер