<

Розстріл за “Слава Україні”: Зеленський присвоїв бійцю з відео звання Героя України посмертно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:08 | 13.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
650
/ 1 коментар

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському – військовому, якого росіяни демонстративно розстріляли на камеру після слів “Слава Україні!”.

Зеленський наголосив, що Олександра Мацієвського за його мужній вчинок знатимуть усі українці і пам’ятатимуть вічно. Про це глава держави сказав у своєму традиційному відеозверненні увечері, 12-го березня, передає ТСН.

Зеленський наголосив, що Олександра Мацієвського за його мужній вчинок знатимуть усі українці і пам’ятатимуть вічно.

“Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському, солдату. За його хоробрість, за його впевненість в Україні й за його “Слава Україні”! Світла пам’ять і всім, хто віддав своє життя за Україну! Усім, кого ми згадуємо, коли говоримо “Слава Україні”, – підсумував президент.

Нагадаємо, що сьогодні СБУ остаточно встановила, що військовий, якого на відео росіяни розстрілюють за гасло “Слава Україні” – це Олександр Мацієвський, снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області. Повернути тіло Олександра вдалося під час обміну тілами загиблих військовослужбовців. Поховали Олександра Мацієвського 14-го лютого у Ніжині.

Відео страти українського військовополоненого російськими окупантами з’явилося 6-го березня. Чоловік перед розстрілом вигукнув в лице катам: “Слава Україні!”




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа