<

Розстріл в Керчі: з’явилась інформація про стрілка та його родину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:08 | 18.10.2018 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Напад на політехнічний коледж в Керчі влаштував студент четвертого курсу цього ж коледжу Владислав Росляков.

Рослякова впізнали як чоловіка з рушницею. Його зафіксувала відеокамера в коледжі. Він був сам. Інформація, що напала група озброєних людей, не підтвердилася, повідомили у Слідчому комітеті РФ, пише Gazeta.ua. з посиланням на ТАСС.

Після масової бійні Росляков покінчив з собою. Його тіло знайшли на другому поверсі коледжу. Передсмертну записку не залишив. У його сумці знайшли ще один вибуховий пристрій. Слідчі збирають інформацію про юнака, щоб дізнатися, що штовнуло його на страшний вчинок.

Владиславу Рослякову було 18 років, він житель Керчі, до політехнічного коледжу зарахований у 2015 році. Вчився на бюджетній основі, вивчав монтаж, наладку, а також експлуатацію електрообладнання промислових і цивільних будівель. Викладачі розповіли, що цей студент нічим не виділявся, був тихонею, вчився на трійки, отримував стипендію, був ввічливим і не відрізнявся агресивною поведінкою. Юнак ніколи не мав проблем із законом, не мав приводів у міліцію.

Хлопці, які спілкувалися з Росляковым, згадують, що він ненавидів технікум через “злих преподів”, натякав, що “помститься їм”. Одногрупники “керченського стрільця” відзначають, що він був замкнутим, майже ні з ким не спілкувався і видалився з соцмереж. Цікавився маніяками.

Родину Рослякова характеризують як “неблагополучну”, батьки були розлучені. Батько інвалід. Владислав мешкав з матір’ю, яка працює санітаркою у керченському онкологічному диспансері. В останні роки мати захопилась вченням “Свідків Єгови”. Вдома у батьків провели обшуки, їх допитують.

Батько Владислава Рослякова розповів, що йому було важко спілкуватися з сином, він мало що розповідав. У Рослякова не було друзів, раніше був один приятель, але вони перестали спілкуватися. За словами батька, підліток цікавився комп’ютерними іграми і зброєю.

Сусіди юнака характеризують його як жорстоку людину. Хлопець знущався над тваринами.

“Він маленький був дуже жорстокий. Ловив котів, душив їх мотузками. Ми його весь час ганяли. А потім, коли вони (мати і батько Влада – ред.) розлучилися, переїхав в іншу квартиру”, – згадує одна з сусідок.

Деякі знайомі Рослякова вважають, що він міг взяти в руки рушницю через нерозділене кохання. Юнак впродовж п’яти місяців зустрічався з дівчиною, однак вона його залишила. Хлопець міг шукати в коледжі колишню кохану, щоб помститися.

У вересні Росляков отримав дозвіл на мисливську рушницю 12-го калібру і придбав до неї 150 патронів.




коментарів: 2
  1. Ріже вухо заголовок. У нас, в Україні, є “стрілець”, а не “стрєлок”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа