<

Розстріл Майдану: суд випустив підозрюваного ексберкутівця із СІЗО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:49 | 17.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У вівторок, 16 липня, Святошинський суд Києва пом’якшив запобіжний захід до взяття під домашній арешт Сергію Тамтурі, одному з екс-беркутівців, обвинувачених в причетності до розстрілів активістів Майдану в 2014 році.

Таке рішення було оголошено на засіданні суду, – повідомляє Апостроф.

Чотирьом іншим підозрюваним арешт продовжили на два місяці.

“Суд вважає за необхідне продовжити раніше обраний для обвинувачених Янишевського, Аброськіна, Маринченко, Зінченко запобіжний захід у вигляді взяття під варту … Суд вважає за необхідне замінити раніше обраний обвинуваченому Тамтурі запобіжний захід у вигляді взяття під варту на більш м’який – цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю”, – зачитав рішення суддя.

На думку суду присяжних, прокурори не подали достатніх доказів щодо Сергія Тамтури, на місці злочину не знайдено слідів застосування їм зброї. Тамтура був звільнений з-під варти в залі суду. По інших в разі скасування запобіжного заходу, сказано в рішенні, існують ризики ухилення від суду.

Суддя нагадав, що обвинувачені перебувають під арештом з 17 травня 2016 року. Колишніх “беркутівців” звинувачують в причетності до розстрілів активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа