<

Розслідувачі Bellingcat знайшли докази, що катівня «Ізоляція» у Донецьку підконтрольна ФСБ Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:18 | 13.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
293
/ коментарі 2

Представник міжнародної групи розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв 12-го листопада виступив в українському телеефірі. За його словами, катівня «Ізоляція» у Донецьку підконтрольна спецслужбам Кремля.

І, звісно, журналісти знайшли ​докази цього. На розслідування ж у Bellingcat пішли після знайомства Грозєва з українським бранцем катівні Станіславом Асєєвим. Того викрали у 2017, а звільнили у 2019, – пише 24 канал.

Як розповів представник Bellingcat Христо Грозєв, перша частина розслідування була швидкою й нескладною:

«Ми змогли виявити російські паспорти трьох катів… Це Кривоніс, Бутенко, Єремичів.

За його ж словами, після знайомства зі Станіславом Асєєвим та прочитання його книги Грозєв «зрозумів, що цю справу треба довести до міжнародного кримінального суду».

І треба шукати не тільки тих, хто чинив тортури, а й тих, хто їм віддавав накази, хто їхніми руками виривав зізнання», – наголосив представник Bellingcat.

Христо Грозєв не сумнівається, «хто стоїть над ними та хто їх курує»: «І ось упродовж року ми змогли дійти досить високо, і зрозуміти, що це підконтрольна структура російської ФСБ».

«Усі куратори, які там були з ФСБ, намагалися приховати свою особистість вигаданими особами та прізвиськами, але ми змогли все-таки за рік знайти саме справжніх кураторів та встановити їхні справжні особи», – повідомив Грозєв

Результати розслідування опублікують «дуже скоро», і там будуть показані імена кураторів з ФСБ Росії.

Нагадаємо, 9 листопада у Києві українські спецслужби затримали керівника в’язниці «Ізоляція» Дениса Куликовського на прізвисько «Палич». В «Ізоляції», нагадаємо, катували й вбивали українських полонених.

Служба безпеки України опублікувала окремі елементи свідчень цього колишнього бойовика. Виявляється, він мешкає у Києві ще з 2019 року. Наразі ж «Палича» суд взяв під варту на 60 днів.




коментарів: 2
  1. Щось не бачу неадеквата ,гостя ,потапаі ігнших любителів рускага мира ,які б хотіли прокоментувати цю сторінку .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок