<

Розповіли, які чекати ціни на алкоголь у 2018-му році

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:28 | 15.11.2017 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Податковий комітет вирішив рекомендувати парламенту не піднімати акциз на горілчані вироби, пиво і вино на 2018 рік, а от на тютюнову продукцію підняти приблизно на 30%. 

Про це голова зазначеного комітету Ніна Южаніна сказала в кулуарах Верховної Ради у вівторок, 14 листопада, – повідомляє 112 Україна.

За її словами, всі ставки акцизів збільшуються на індекс інфляції – 11,2% плановий на 2018 рік, окрім кількох галузей.

«Рішення прийнято таке – цю норму відмінити на 2018 рік щодо таких груп товарів: горілчані вироби (у зв’язку з тим, що виробництво за 2017 рік скоротилося на 26%), пивоварна галузь, виробництво кріпленого вина, плата за радіочастотний ресурс», – сказала Южаніна.

За її словами, на тютюнову продукцію акциз планують збільшити приблизно на 30%.

«І що стосується тютюну, об’єднали всі законопроекти і прийняли рішення про підвищення специфічної ставки акцизного податку планомірно протягом 8 років кожного року з кроком 20%. Але цього року підвищення ставок відбудеться десь до 30%», – зазначила голова профільного комітету.

Вона додала, що відповідний законопроект, розглянутий комітетом сьогодні вранці, винесуть до сесійної зали під час вечірнього пленарного засідання – до проекту бюджету на 2018 рік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер