<

Розповіли, як волинські тероборонівці облаштовують побут на українсько-білоруському кордоні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:34 | 9.01.2023 / Новини / /
Перегляди
954
/ Коментарі відсутні

За 10 місяців повномасштабної війни волинські тероборонівці укріпили позиції на українсько-білоруському кордоні. Нести службу бійцям допомагають тварини, музика і спеціально облаштовані бліндажі.

Про те, як бійці 100-ї бригади ТрО відпочивають у перервах між виконанням військових завдань, пише Суспільне.

Нині бійці живуть в польовому наметі. Тимчасове помешкання з дерева обладнали власноруч. Тут є буржуйка для обігріву та приготування їжі.

“Зробили підлогу, щоб пилу не було, оббили. Тепло, аби не лінувалися дрова підкладати. Хто що краще готує, той стає і готує.Сьогодні насмажили свіжини”, – розповідає військовослужбовець Вадим.

Молодший сержант Анатолій захищає Україну з 26-го лютого. З собою у військо взяв домашню кішку “М’яту”, яка тепер полюбляє лазити по деревах та спати на тапчані в польовому наметі.

“Вдома трошки шкоду робила. Приїхала сюди на перевиховання. Шкоди вже немає такої, мишей ловить. Буде тут з нами до Перемоги”, – говорить командир кулеметного відділення Анатолій.

Другий місяць несе службу разом з тероборонівцями пес на кличку Міна. Військові жартують, що коли пес був малим – постійно плутався під ногами і його усі обходили, щоб не наступити, як на міну.

Сцену на бліндаж змінив 52-річний військовослужбовець Федір. Він – професійний музикант. Тепер разом з побратимами біля вогнища грає та співає.

Боєць каже: під час служби знаходить час для написання пісень: “До війни не писав, а тут сам відкрив в собі талант. Натхнення приходить, коли стоїш в наряді в нічну зміну, тиша і тоді щось в голові прокручуєш і може так пройти декілька рядочків”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця