<

Розповіли, як покарали волинські АЗС, де завищували ціни на пальне

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:12 | 25.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
1121
/ коментарі 3

Дерпродспоживслужба оштрафувала волинські АЗС за підвищені націнки на пальне. За результатами двох перевірок сума накладених штрафів становить 47,5 тисячі гривень.

Ще одну АЗС оштрафували податківці на 9 тисяч, повідомляють Волинські Новини.

Нещодавно для вирішення дефіциту палива в країні Кабмін скасував державне регулювання цін на бензин і дизельне пальне. При цьому суб’єкти господарювання, як і раніше, зобов’язані завчасно декларувати ціни у разі їхнього підвищення. Проте раніше урядом був встановлений максимальний розмір націнок на пальне.

Як розповів у коментарі виданню завідувач сектору контролю за регульованими цінами у Волинській області Олег Янюк, у травні провели дві перевірки щодо дотримання державного регулювання цін на пальне.

«За результатами однієї перевірки нарахували 12,5 тисячі штрафу, іншої – 35 тисяч», – повідомив він.

Посадовець погоджується, що суми штрафів невеликі. З його слів, ініціювати такі перевірки могли і самі споживачі, якби написали офіційну заяву чи скаргу, в якій вказали суб’єк господарювання, описали ситуацію і додали чек.

«Звісно, це невеликі штрафи. Ми перевіряли АЗС, де були скарги і не за весь період», – пояснив він.

Однак Держпродспоживслужба вже розпочала ще сім перевірок АЗС на території Луцька та Луцького району. Цього разу, переконують у відомстві, буде охоплений весь період діяльності, починаючи з 24 лютого.

«Зараз є доручення уряду, ми перевіряємо повністю діяльність з початку війни, тобто вже за більший термін. Це великі мережі, які мають багато заправок, ми вибірково взяли сім АЗС з цих мереж. Це поки на території Луцька та Луцького району», – повідомив Олег Янюк.

Нагадаємо, відповідальність за порушення передбачена у вигляді штрафу в двократному розмірі від суми завищення за кожен літр проданого пального.

Олег Янюк також повідомив, що ДФС оштрафувала АЗС «King oil» у Піддубцях, де дизпаливо продавали по 81,99 гривень за літр. З його слів, сума нарахованого штрафу – 9 тисяч гривень.

Нагадаємо: Розповіли, як на Волині купують пальне, якого нема




коментарів: 3
  1. Не смішно? Які “великі!” штрафи!! А на ₴ 2 тис., або на 1, оштрафувати не могли?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер