<

Розповіли, скільки українців не бажають працювати на батьківщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:32 | 25.08.2021 / Новини / /
Перегляди
369
/ коментарів 7

Трудова міграція стала загрозливим трендом в сучасній Україні. Скільки насправді людей виїхало з України за 30 років – не знає ніхто, але за приблизними оцінками, до 10 мільйонів – це населення кількох областей.

За оцінками колишнього міністра Дмитра Дубілета, за минуле десятиліття, з України виїхали й не повернулися майже 4 мільйони українців, тобто трохи менш як 10% населення країни, – повідомляє Обозреватель.

Точніші цифри навести неможливо, бо останній перепис населення України робився у 2001 році, а перепис 2020-го був віртуальним і робився за принципом “пальцем в небо”.

Статистика свідчить, нині за кордоном постійно перебувають приблизно 2,5 – 3 мільйони українців, так званих “трудових мігрантів”. Їх кількість може збільшуватись у кілька разів внаслідок так званої сезонної міграції. Більшість з них їхали зовсім не за “фантастичною кавою” та Віденською оперою, які обіцяв президент Порошенко у 2017 році, коли запрацював безвіз.

Ці цифри – вирок для держави, вважають автори статті. Вони вказують на те, що люди не вірять владі і не бажають бути частиною цього проєкту. А ще – сигнал для можновладців прокинутись та щось вже нарешті робити. Україна – демократична держава й тут не можна закрити кордони та заборонити міграцію власних громадян, як в Білорусі чи в Афганістані.

Якщо держава не вживатиме заходів і не створить умови для повернення гастарбайтерів – українців незабаром буде не 40, а 30 мільйонів, підсумовують журналісти.




коментарів: 7
  1. Дайте можливість будувати заводи ,фабрики, не давіть бізнес ,будуть робочі місця, гідна зарплата ,ніхто не буде кидати свої сім’ї ,та їхати на заробітки за кордон. Вкоротіть руки хапугам з контролюючих органів, щоб менше вимагали хабарів .і економіка наладиться.

  2. В чиїх руках економіка України ?Треба згадати як в дев’яностих зрісся кримінал з комуністичн-комсомольською “елітою” Союзу і вся економіка перейшла в руки цього бидла ,а зараз вже нащадки цих елементів керують всім ,а ви хочете щоб вони не брали хабарів не крали і не займалися бандитськими діями .

    • прально, мотлох! почни з того, шо бах нашого комсомольця ! бач, як він в ряди патріотів вліз, прикидаеться твоїм однодумцем, але ж ми всі знаемо …потім кравчука, фаріон, ну сам знаеш, не мені тобі разказувати… от тоді і розквітне ! а так вони промисловість розвалили, а зараз заважають дороги ремонтувати, гади…

  3. А як заробити на своє житло? ви бачили на скільки часу розстрочку дають? 1.5 року максимум, відповідно молодь не хоче жити в гуртожитках все життя. Тому що за 10 тис грн заробити на квартиру чи будинок життя не хватить, дайте нормальні зарплати а нормальні це 1000$ мінімальна. І розстрочку на 30 років і вся молодь вернеться я вам гарантую.

    • прально ! кредитне рабство – краще рабства на пшекських плантаціях ! ще вважаю, шо ті , хто отримав квартири від клятих комуняків, повинні скинутися на квартири тим, хто не встиг ! в знак того, шо вони ненавідять клятих комуняків не меньше за мотлоха ! Мотлох ! Дарую тобі ідею безкоштовно !

  4. Буг, у вас знову стаття написана перевернутим розумом.
    Повірте мені, українці ХОЧУТЬ працювати на Батьківщині, але…
    Проблема не в тих українцях, про яких ви хибно пишете!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер