<

Розповіли, про ТОП-3 альтернативи свічкам для освітлення приміщень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:07 | 1.11.2022 / Новини / /
Перегляди
329
/ Коментарі відсутні

31-го жовтня після чергової масованої ракетної атаки росії по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури багато українців знову залишилися без світла. І якщо ви вже знаєте, як зробити просту масляну свічку з підручних засобів, візьміть собі на замітку альтернативні варіанти для освітлення приміщень увечері та вночі.

Апостроф детальніше розповідає про це.

1. Світлодіодні стрічки-наклейки

Існує безліч джерел світла, зібраних на основі світлодіодів. Світлодіодна стрічка – це гнучка друкована (монтажна) плата, на якій рівновіддалено один від одного розташовані світлодіоди. Зазвичай ширина стрічки становить 8 чи 10 мм, товщина (зі світлодіодами) 2-3 мм. Світлодіодна стрічка працює від постійного струму і підключається до джерела струму з постійною напругою величиною зазвичай 12 В, рідше 24 В і 5 В.

Переваги світлодіодної стрічки:

  • яскравість та рівномірне освітлення;
  • надійність (порівняно з традиційними лампами розжарювання та люмінесцентними лампами, світлодіоди мають більший термін служби);
  • низьке енергоспоживання;
  • простота монтажу (чимало стрічок мають на звороті клейкий шар, що дозволяє її легко прикріпити практично на будь-які поверхні. Наприклад, таку стрічку можна розмістити біля робочих зон на кухні, щоб було зручно та безпечно готувати).

2. Гірлянди на батарейках

Ще однією альтернативою свічкам для освітлення приміщення є гірлянда на батарейках. Таке джерело світла може працювати до 2-3 днів. В середньому від недорогих батарейок світлодіоди горять 24 години яскраво, потім 48 – в режимі згасання, їх яскравість поступово знижується.

3. Світлодіодні ліхтарі

Світлодіодний ліхтар є портативним пристроєм для освітлення. Основними показниками є їхня герметичність, міцний корпус, дальність світла, фокусування променя.

Переваги таких ліхтарів:

  • мінімальне споживання енергії (ліхтарики на світлодіодах дуже компактні та максимально економно витрачають електроенергію з акумулятора або батарейки);
  • величезний ресурс (світлодіоди відрізняються тривалим терміном експлуатації – від 30 000 до 50 000 годин);
  • низька ціна (завдяки невеликим розмірам світлодіода та тому, що для роботи потрібна менша кількість акумуляторів або батарейок, ціна на світлодіодні ліхтарики нижча, ніж на ліхтарики з лампами розжарювання).

Нагадаємо, Резервне світло: де у Нововолинську купити генератор та за скільки




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа