<

Розповіли про стан здоров’я українського політв’язня Ставцева

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:23 | 26.11.2021 / Новини / /
Перегляди
115
/ Коментарі відсутні

Сильно погіршився стан здоров’я незаконно утримуваного українця Євгена Ставцева, який перебуває в Макіївській виправній колонії № 32 на тимчасово окупованій території Донецької області.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, яка зустрічалася з батьком Євгена, – передає Громадське.

Той розповів, що внаслідок катування електрострумом від нестерпного болю Ставцев так щільно стискав зуби, що врешті їх втратив. Крім того, через підвищення артеріального тиску він страждає від сильного головного болю.

Через загострення хронічної хвороби шлунково-кишкового тракту у Євгена постійні кровотечі. Батько, який є лікарем-гастроентерологом, каже, що з таким діагнозом його сину рекомендоване лише дієтичне харчування. Але в умовах утримання в колонії його неможливо забезпечити.

«Адміністрація Макіївської виправній колонії № 32 Євгену не надаєя жодної медичної допомоги. Він тримається лише на ліках, які вдається час від часу передати через батьків та співробітників Червоного Хреста», — переконує Денісова.

Крім того, за її словами, українець позбавлений спілкування з рідними. Зокрема, його матері постійно відмовляють у побаченнях, пояснюючи це карантинними обмеженнями.

Омбудсменка обіцяє звернутися до Моніторингової місії ООН в Україні та місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні. Проситиме її перевірити дотримання прав Євгена Ставцева та інших незаконно ув’язнених українців.

Що відомо про Євгена Ставцева?

Наприкінці 2019 року його незаконно засудив так званий суд, підконтрольний «ДНР», до 14 років позбавлення волі. Причиною назвали нібито участь у терористичній організації та шпигунстві.

Батько Євгена Ставцева Юрій розповідав виданню «Новинарня», що його син став бранцем бойовиків у Донецьку 6 жовтня 2017 року. Мовляв, незнайомі озброєні люди з густими рудими бородами вломилися у квартиру і забрали сина. Також забрали документи, ноутбук, комп’ютер та автомобіль.

Євгенові тоді було 32 роки. Він народився і жив у Донецьку, закінчив університет за фахом економіста-міжнародника, працював у пенсійному фонді, потім почав займатися власною справою. Був осторонь від політики, не брав до рук зброю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа