<

Розповіли, коли повістку вважають належно врученою та за яких умов підпис родича має силу

10:46 | 1.05.2023 / Новини / /
Перегляди
909
/ Коментарі відсутні

Юрист Максим Шинжирбаєв пояснив, коли ж саме повістка вважається врученою та за яких умов її можуть підписати родичі військовозобов’язаного.

Коментар юриста поширив у своєму телеграм-каналі спікер ОК “Південь” Назар Степорук.

Повістка вважається врученою належним чином, якщо вона була заздалегідь видана, заповнена даними особи, яку викликають, і її під підпис видали військовозобов’язаному. Також цей документ може отримати хтось з родичів, яким вже виповнилося 18 років і вони постійно мешкають разом.

“Наприклад, особі виповнилося 18 років, вона підлягає строковій військовій службі. Повістку можуть вручити через її батьків, якщо вони разом мешкають. Однак, коли, наприклад, 40-річний військовозобов’язаний живе окремо, але прописаний у батьків, то у такому випадку неможливо через родича вручити. Лише, якщо достеменно відомо, що особа там мешкає постійно”, – наголосив юрист.

Також він додав, що повістка не вважається належно врученою, якщо її відправили поштою, у вайбер, повідомили телефоном чи через смс. Тож мають видати виключно власноруч.

Якщо особа відмовляється від вручення належно оформленої повістки, це може бути підставою для кримінального обвинувачення. В Україні вже є такі вироки. Це вже, по суті, є ухилянням, зазначив Шинжирбаєв.

Зауважимо, що у квітні Кабінет Міністрів розширив повноваження ТЦК та СП. Вручити повістку тепер можуть незалежно від місця перебування на військовому обліку та місця постійної реєстрації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер