<

Посадили на хрестини сина: розповіли історію ялинки, яка прикрашає площу Володимира цьогоріч

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:17 | 2.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
6431
/ Коментарі відсутні

Новорічна ялинка, що встановлена цьогоріч на площі у Володимирі, була посаджена в день хрестин одного хлопчика 55 років тому у селі Гайки, нині Оваднівської громади.

Виявляється, історію мають не тільки люди, а й рослини. І серед таких дивовижної краси ялинка, яка цього року прикрашає центральну площу Володимира. Ялинці 55 років, розповідають у Місті вечірньому.

Житель села Ягідне, яке нині належить до Оваднівської ОТГ, Йосип Зламанець військову службу проходив на далекому Уралі. Та тягнуло його на рідну українську землю, мріяв повернутися до свого села.

І ось нарешті, демобілізувавшись, він приїхав у Ягідне. І тут закохався у вродливу юну Єву, студентку Володимир-Волинського педагогічного училища.

Стали вони на рушничок щастя, і 13 січня 1967 року у них народився синочок, якого на честь небесного покровителя назвали Васильком. Молоді батьки почувалися дуже щасливими і вирішили зробити синочкові хрестини. Але Йосип Петрович на той час був членом Компартії, а Єва Улянівна – комсомолкою, та ще й працювала вчителькою в школі села Ягідне.

На допомогу подружжю прийшов голова колгоспу Олександр Максимович Адамчук, людина великого серця і глибокого розуму. Саме з його ініціативи, аби не прогнівити керівництво і вшанувати новонародженого, хрестини влаштували в сільському клубі.

Того дня, коли віншували подружжя Зламанців і їхнього первістка, голова колгоспу вирішив закласти біля клубу парк. І першим деревцем, яке посадили, була ялинка. Нею ми зараз милуємося в центрі Володимира. 

Василь Йосипович Зламанець нині працює лікарем-гінекологом у сусідній Польщі, часто приїжджає в Гайки, де мешкають батьки. А нещодавно провідував свою ялинку разом із сином. 


«Ми гордимося і почуваємося щасливими, що саме нашу красуню-ялинку вибрали для новорічного свята у Володимирі, – каже Єва Улянівна. – Вважаємо, що це велика честь для нас, адже ця красуня була посаджена на хрестини нашого сина. Зовсім нещодавно, коли вже ялинка стояла в центрі міста, приїжджала донька нашого сина Оксана разом зі своїми дітками Настею і Яною. Це вже онучки нашого Василя. Вони залюбки сфотографувалися біля нашої історичної ялинки»




28 Березня, Четвер