<

Розповіли, як оточення Порошенка курує розкрадання оборонки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:57 | 26.02.2019 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ коментарів 6

Син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Про це йдеться у розслідуванні “Bihus.info”.

За інформацією журналістів, Гладковський-молодший, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки.

При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну “Укроборонпром” знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Саму схему розслідувачі вже описували півтора роки тому, передпє УП.

Вони стверджують, що восени 2018 року отримали анонімний лист із архівом листувань фігурантів афери. Перевірка журналістів показала, що наведені у переписках факти відповідають встановленим раніше. Отже, надісланий архів, скоріше за все, є автентичним.

Бізнесом на державних закупівлях, крім вже згаданого Ігоря Гладковського, займався також його друг Віталій Жуков, який “оформлює документи, заносить відкати”. Він працював в “Укроборонпромі”, звідки звільнився у 2014 році, перейшовши у приватний сектор.

Третій організатор схеми – Андрій Рогоза. Його автори розслідування називають “спеціалістом з контрабанди”, стверджуючи, що чоловік “ще до народження тріо з Жуковим і Гладковським, заробляв на сумнівних оборонних контрактах”.

Загалом журналісти встановили щонайменше 250 мільйонів гривень, зароблених через 3 основні фірми-прокладки. Такою фірмою виступала навіть “Кузня на Рибальському”, яка тоді належала Порошенку.

Водночас, у листуваннях Рогоза згадує 500 мільйонів, тож розслідувачі припускають, що справжній заробіток від схеми був значно більшим.




коментарів: 6
  1. зараз прийде вадім і розкаже, як піднімали тарифи жкх щоб не розкрадали мільони..

  2. Олег Гладковський він же Свинарчук близький друг і бізнес-партнер порошенка. Це розкрадання бюджетних коштів відбувалося не без його відома, тому Юлія Тимошенко ініціювала збір підписів за імпічмент президенту. Скоро побачимо скільки порядних депутатів є в Верховній Раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця