<

Розповіли, чи відкриють ще один пункт пропуску на волинському кордоні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:28 | 18.01.2023 / Новини / , , /
Перегляди
4685
/ Коментарі відсутні

Попри суттєве навантаження на два діючі пункти пропуску, Волинська митниця не планує відкривати ще один додатковий, як це роблять у Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях.

Про це під час пресконференції 17-го січня повідомив виконувач обов’язків начальника Волинської митниці Микола Татарчук, пише Конкурент.

На його думку, поки залишається загроза з боку Білорусі, не зовсім доцільно буде вкладати кошти в інфраструктурні проекти близько до кордону. 

Під час пресконференції Микола Татарчук підсумував роботу пунктів пропуску “Ягодин” та “Устилуг” у воєнний 2022 рік. Так, на початку року зусилля митників були зосереджені на тому, аби спростити перетин кордону для біженців з України. 

“У перші днів війни ніхто не думав про наповнення бюджету. Всі думали про безпечну евакуацію людей, які намагалися виїхати через війну. Наше завдання було якнайшвидше їх оформити і допомогти перетнути кордон.

Пункт пропуску “Ягодин” був переформатований за декілька днів на виїзд з України. Ми привели чергу до більш комфортних цифр”, – пояснив Микола Татарчук. 

Він додав, що згодом довелося адаптуватися до нових потреб. Так, у певний момент через “Ягодин” почали пропускати тільки вантажні автомобілі. Виняток становлять хіба пасажирські автобуси, яким дозволено перетинати кордон на цьому пункті пропуску. 

Завдяки співпраці з польськими колегами пропускну спроможність “Ягодина” збільшили із 25 до 42 тисяч транспортних засобів. За потреби митники можуть пропускати навіть 45 тисяч транспортних засобів. 

Пункт пропуску “Устилуг” зараз працює на 150-200% своєї пропускної спроможності, повідомив Микола Татарчук. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер