<

Розпочали перевірку «Волиньгазу» за зайві нарахування в платіжках

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:33 | 13.03.2019 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розпочала перевірку ПАТ «Волиньгаз» за безпідставні завищення тарифу на газ для населення.

Про це повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко 12-го березня на своїй сторінці в фейсбук.

Щодо донарахування у платіжки споживачів природного газу. Ми вже учора одночасно розпочали планові та позапланові перевірки діяльності 6 операторів газорозподільних мереж, – це Вінницягаз, Волиньгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Харківгаз, Чернігівгаз. Сьогодні стартувала перевірка Закарпаттягаз та Хмельницькгаз.
#Марафонперевірок триватиме до середини квітня. Результати будуть публічно оприлюднені та обговорені”, – написала Кривенко.

Нагадаємо, питання необґрунтованих завищень ціни на газ піднімав депутат Нововолинської міської ради Валерій Мних 24-го грудня 2018 року. Тоді за його ініціативи депутати звернулися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Антимонопольного комітету, щоб зобов’язати «Волиньгаз» припинити нарахування по завищеним цінам за спожитий населенням газ, окрім законодавчо встановлених Кабінетом міністрів України діючих тарифів. Відповідний запит був поданий і від народного депутата Гузя.    

Мних пояснював, що при розрахунку оплати використовують коефіціент приведення до стандартних умов. Таку політику проводять з жовтня 2018 року, ще й збільшуючи коефіціент щомісяця. Депутат міської ради пропонував нововолинцям писати скарги на адресу НКРЕКП. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа