<

Розмитнення «євроблях» коштуватиме до тисячі євро: нардеп Гузь підтримав законопроєкт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 18.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
7
/ коментарі 2

Верховна Рада 18-го лютого проголосувала в першому читанні за законопроєкти № 4643-д та № 4644-д про дешеве розмитнення авто на єврономерах. Таким чином вартість розмитнення, можливо, становитиме близько 1 тисячі євро.

За законопроєкт № 4644-д проголосували 293 нардепів. Законопроєкт № 4643-д підтримали 259 нардепів, пише 24 канал.

Серед тих, хто підтримав законопроєкт 4643-д, який дає механізм доступного розмитнення ввезених авто протягом 180 днів – парламентар Ігор Гузь.

Документ передбачає, що митне оформлення транспортних засобів, ввезених на територію України до 31-го грудня 2020 року, відбуватиметься за новою формулою. І вона діятиме протягом 180 днів із дня набрання чинності відповідного закону.

Формула не залежатиме від вартості автівки, а лише від віку, об’єму та типу двигуна. Розмитнювати авто та таким правом зможуть водії, які реєструватимуть не більше одного авто на особу. Дія закону також не поширюватиметься на транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам «Євро-2» або мають походження з країни, визнаною державою-агресором або з тимчасово окупованих територій.

За законом, ставка акцизного податку до сплати складається з базової ставки, що залежить від віку авто та коливається від 0 до 150 євро, а також ставок за об’єм та тип двигуна автівки.

Щодо типу, водіям транспортних засобів, що обладнані виключно двигуном внутрішнього згоряння, потрібно буде сплатити додатково 100 євро. Для електрокарів та гібридних авто ставка нульова.

Залежно від об’єму двигуна ставки варіюються від 0,25 до 0,5 євро за 1 куб. см об’єму циліндрів двигуна.




коментарів: 2
  1. Популізм. Ніхто не хоче платити податки. А завтра ті ж бляхери прийдуть до нього, бо пенсія мала. І шо? Де ті гроші брати, коли в шуфляду не поклали?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер