<

Розкажіть, ялиночки, на що пішли тисячі гривень із міських бюджетів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 23.12.2014 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Як повідомляли раніше ЗМІ, цьогорічна міська ялинка Володимир-Волинського була подарована підприємцем із Любомльщини, а ось на її прикрашання з міського бюджету довелося витратити 20 тисяч гривень. 

На 40 сесії міськради Володимира-Волинського дехто із народних обранців виразив обурення витраченими із бюджету міста немалими коштами на оздоблення цьогорічної міської ялинки. Окрім того, депутати заявили, що з ними ніхто не радився щодо цієї суми – просто поставили перед фактом. В черговий раз згадали про важкі часи, про те, що не личить місту витрачати такі гроші на прикраси, які використовуються раз на рік і так далі.

“У нашому місті живе 4 тисячі дошкільнят, 5 тисяч школярів та 2 тисячі студентів. Чому через проблеми дорослих діти мають бути позбавлені улюбленого свята?”, – таку позицію щодо дискусії про новорічні прикраси висловив міський голова Петро Саганюк. “Галасуючи” проти суми на ялинкове вбрання, нардепи забули, що недавно отримали премій майже на 10 тисяч гривень і жоден із них проти цього не протестував.

Начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва  міськвиконкому  Віктор Фіщук пояснив ситуацію із витратою даної суми так:”До цього року ми не витрачали жодної гривні на новорічні вогні для міської ялинки. Ще з радянських часів залишилася нам у спадок раритетна гірлянда. А в інших містах  вже на сьогодні мають ялинки та прикраси, розроблені дизайнерами. Попередньо ми купували китайське лахміття на ринку міста. Його вистачало на день-два і лампочки перегорали. Тепер ми вирішили купити якісну ілюмінацію, яка слугуватиме близько 10 років. А 2 метри такої гірлянди коштує 680 грн. Ось і порахуйте видатки”.

Виказавши своє невдоволення, депутати все проголосували за прийняття рішення про витрати на ялинкові прикраси.

У Нововолинську ситуація ще цікавіша. Новорічну ялинку місто придбало у фізичної особи. 14 метрова красуня обійшлася у 1,5 тис. гривень. На ялинкові іграшки не витрачено ні копійки – усе виготовлено руками школярів. А на освітлення центрального новорічного деревця сесія міськради вирішила виділити 15 тис. грн. Та, на жаль, кошти “застрягли” у Держказначействі. Тому прикрасили новорічну красуню старою гірляндою синього кольору, а новеньку, жовту, будуть чекати міщани невизначений час… Можливо, до Паски кошти перекажуть… Та, як говорить народне прислів’я, “кому потрібен торішній сніг”?

Однак, дискутувати про витрати, які вже зроблені, принаймні не логічно, після бою, як кажуть, кулаками не махають. Громадам міст доводиться лише сподіватися на те, що закуплених новорічних ліхтариків справді вистачить не на один рік. Тому, шановні, перекинувши у новорічну ніч келих – другий, не обов’язково демонструвати свої вміння у … висінні на новорічних гірляндах. Давайте шанувати кошти міста – вони дістаються із наших кишень…




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа