<

Розенко відповів МВФ щодо ідеї підвищити пенсійний вік в Україні‍

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:48 | 18.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів ще напрацьовує свій варіант пенсійної реформи. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в ефірі “112 Україна“, передає УНН.

Раніше голова місії МВФ Рон ван Роден у своїй статті написав, що введення накопичувальної пенсійної системи було б передчасним, “враховуючи нинішній рівень розвитку фінансових ринків і нормативно-правову базу в Україні”.

П.Розенко, коментуючи думку Р.ван Родена, зазначив, що “Кабмін свій варіант пенсійної реформи, безумовно напрацьовує. Питання в тому, що інші певні твердження (в статті – ред.) викликають великі сумніви. Ми визначилися і це позиція української влади, що питання підняття пенсійного віку в нинішньому варіанті пенсійної реформи буде відсутній”.

“Можна наводити аргументи, що в Європі середній вихід на пенсію на 4 роки вище ніж в Україні, а й середня тривалість життя там на 10 років вище і це головний виклик українській владі”, – додав П.Розенко.

Також віце-прем’єр-міністр зазначив, що сучасна пенсійна реформа не має ніякого радянського минулого: “Мене занепокоїла теза (у статті Р.ван Родена – ред.), що Україна має радянську пенсійну систему і не може з неї вирватися. Це не зовсім так. Ми знищили радянську пенсійну систему ще на початку 2000-х років. Нинішня пенсійна система не має ніякого радянського минулого. Проблема в тому, що ми ще не до кінця перейшли на європейську модель пенсійного страхування. Ии не дійшли до того, що написано в чинному законодавстві, до введення трирівневої пенсійної системи”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер