<

Росію та білорусь не допустили на Паралімпіаду-2022 навіть у нейтральному статусі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:46 | 4.03.2022 / Новини / , , /
Перегляди
103
/ Коментарі відсутні

Спортсмени з паралімпійських комітетів росії та білорусі не виступлять взагалі на Паралімпіаді-2022. За день перед стартом Паралімпійських ігор вирішили відмовити спортсменам в участі.

Рішення проти недопуску атлетів цих країн навіть у статусі нейтральних спортсменів було прийнято за день перед стартом Паралімпіади-2022, пише Суспільне.

У Міжнародному паралімпійському комітеті це пояснили масовими зверненнями від представників інших країн, які погрожували знятися зі змагань, а також погіршенням ситуації у паралімпійському селищі.

За день перед стартом Паралімпіади-2022 МПК дозволив надати участь спортсменам з росії та білорусі змагатися у статусі нейтральних атлетів. Попри те, що перед цим Міжнародний олімпійський комітет рекомендував усім організаціям відмовити командам з росії та білорусі змагатися на міжнародних змаганнях.

Таким чином, участь на Паралімпіаді-2022 візьмуть 49 команд. Серед них і паралімпійська збірна України, яка відправилася у Пекін для участі на Іграх.

Росію та білорусь не вперше карають відстороненням від спорту. Більшість інших міжнародних організацій дискваліфіковує спортсменів через повномасштабне вторгнення росії, яке підтримується білоруссю.

Паралімпіада-2022 розпочнеться у п’ятницю, 4-го березня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер