<

Російського репера Моргенштерна визнали особою, яка загрожує нацбезпеці України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:15 | 29.04.2021 / Новини / , , /
Перегляди
13
/ коментарі 2

Міністерство культури за поданням Служби безпеки внесло російського репера Моргенштерна (Алішера Валєєва) до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Про це повідомила пресслужба Мінкульту, – передає Громадське.

Там зазначили, що 22 квітня до міністерва надійшов лист від СБУ щодо Моргенштерна. Наказом МКІП від 28 квітня 2021 року репера внесли у цей список.

У Мінкульту зазначили, що процедура відбувається автоматично, оскільки згідно з чинним законодавством відомство не має повноважень вирішувати, включати чи не включати когось до списків.

Додамо, нині в цьому списку 181 особа. 

Що передувало?

Цього року Моргенштерн панував дати одразу кілька концертів в Україні. Вони мали відбутися в Києві, Харкові та Запоріжжі на початку літа. Але згодом російський репер заявив, що планує скасувати виступи, бо боїться приїздити в цю країну.

У грудні 2019 року його виступ в Одесі завершився скандалом. Виконавець вийшов на сцену, попри оголошену жалобу через смертельну пожежу, яка сталася в Одеському коледжі економіки. Моргенштерн назвав жалобні заходи «показухою».

Тоді пролунали заклики заборонити реперу в’їзд в Україну, а на сайті президента з’явилася відповідна петиція.

Зазначимо, що у 2020 році одразу кілька відео на ютубі з Моргенштерном були серед найпопулярніших в українському сегменті ресурсу: інтерв’ю з ним та два музичних відео.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер