<

Російського опозиціонера Навального засудили до трьох з половиною років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:36 | 2.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
5
/ коментарі 2

Московський міський суд 2-го лютого виніс вирок російському опозиціонеру Олексію Навальному.

Політика засудили до 3,5 років колонії – умовний термін замінили на реальний, – повідомляє Апостроф.

Навальному зарахували в термін покарання перебування під домашнім арештом. За рахунок цього термін складе близько 2 роки і 8 місяців. До вступу вироку в силу він буде перебувати під вартою.

Суд розглядав клопотання Федеральної служби виконання покарань про скасування умовного покарання Навальному і заміну його на реальний термін ув’язнення – до трьох з половиною років колонії мінус 10 місяців, які він провів під домашнім арештом.

Адвокати політика вимагали відхилити клопотання. Навальний в залі суду виступив з промовою.

“Головне в цьому процесі навіть не те, чим він закінчиться для мене. Посадять мене чи не посадять. Посадити мене, взагалі, нескладно – по тій чи іншій справі. Головне, для чого це відбувається, – щоб залякати величезну кількість людей. Це ж так і працює: одного садять, щоб налякати мільйони”, – сказав він.

В кінці 2014 року Навального засудили до 3,5 року у справі “Ів Роше”. Він повинен був відзначатися у ФСВП 2 рази в місяць. У суді перерахували “порушення” Навального, зокрема, що у нього було більше 60 неявок на інспекцію.

Навальний заявив: “Я впав у кому, вам направили всі документи про моє здоров’я і місцезнаходження. Потім я сів на літак і прилетів. Що я міг зробити ще? Ви говорите, що приходили до мене додому, а мене там не було. Звичайно, мене там не було. Що ще я міг зробити?”.

На це представник влади припустив, що Навальному було необхідно зателефонувати в відомство по телефону, який вказаний на їхньому сайті.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця