<

Російського дипломата затримали в Чехії за нелегальну купівлю снайперських набоїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:30 | 15.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Співробітник апарату російського військового аташе був затриманий в Чехії за нелегальну купівлю патронів для снайперської гвинтівки, а також “інших боєприпасів”. З якою метою росіянин купував патрони, невідомо.

Про це повідомляє місцеве видання видання “iRozhlas”, – інформує ТСН.

Там уточнюють, що інцидент стався 25-го червня в ресторані тенісного клубу Oáza на околиці Ржичани, але подробиці стали відомими лише зараз. Відзначається, що поліція заявляла про те, що затримання пов’язане з податковими злочинами, проте розслідувачі з’ясували, що мова таки йшла про боєприпаси. 

За незаконне придбання боєприпасів дипломату загрожувало б до 5 років в’язниці, проте він уникнув покарання завдяки недоторканності. Його відпустили, і незабаром після інциденту він повернувся до Росії.

З якою метою росіянин купував патрони, невідомо. Слідчі підозрювали, що боєприпаси призначалися або для “російської мафії”, або для таємних операцій спецслужб на території Європи. Також розглядалася версія, що дипломат насправді був співробітником спецслужби РФ.

У травні у Чехії топ темою став “Чоловік з рицином” – так називалася стаття чеського журналіста видання Respekt, яка буквально підірвала світ підозрами про появу на диверсійній карті Москви ще одного Солсбері.

У публікації розповідалось, що до Праги прибув російський шпигун з високотоксичним вантажем.  А ціллю отрутних ліквідаторів можуть бути одразу три празькі  високопосадовці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер