<

Російські війська мають відвести від українського кордону 23 квітня — Міноборони РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:25 | 22.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
13
/ коментарів 5

Російські війська завершують свої навчання у Південному та Західному військових округах, що біля кордону з Україною. З 23-го квітня вони мають повертатися на місця постійної дислокації. Однак у Міноборони РФ наказали військовим бути напоготові «у разі несприятливого розвитку ситуації».

Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, – пише Громадське, посилаючись на російські ЗМІ.

«Вважаю, що цілі раптової перевірки досягнуті повністю. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв’язку з цим мною ухвалене рішення завершити заходи з перевірки у Південному та Західному військових округах», ㅡ сказав він на нараді 22 квітня.

Так, Шойгу наказав Генштабу ЗС РФ, командувачам військових округів та Повітряно-десантних військ спланувати та почати з 23-го квітня повернення військ у пункти постійної дислокації. Вони мають провести детальний аналіз і підбити підсумки цієї «раптової перевірки військ».

Водночас міністр наказав військам бути готовими до негайного реагування у разі «несприятливого розвитку обставин» в районах навчань НАТО.

«Продовжити відстеження ситуації в районах навчань Defender Europe. Бути напоготові до негайного реагування в разі її несприятливого розвитку», ㅡ сказав Шойгу.

Нагадаємо, останніми тижнями з боку Росії біля кордону з Україною та в окупованому Криму відбувалося значне підвищення військової активності. Про це заявили чимало українських та західних посадовців: головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, Головне управління розвідки Міністерства оборони та президент Володимир Зеленський.

Розвідка, зокрема, повідомила, що Росія готується до дій, які мають спровокувати військову відповідь України на лінії зіткнення сторін на Донбасі. Не виключають там і спроби просування російських окупаційних військ углиб території України. У Росії спершу заявляли, що війська перекидають для проведення військових навчань. Потім уточнили, що через нібито загрозу НАТО.

НАТО й міністри закордонних справ «Великої сімки» вимагали від Росії припинити дії біля кордонів з Україною. Західні партнери (зокрема президент США Джо Байден) також заявляли про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

16-го квітня Зеленський особисто зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном та канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель (вона долучилася до переговорів через відеозв’язок). Крім того, 19-го квітня відбулася зустріч радників «нормандської четвірки», а 20-го квітня — зустріч робочої групи ТКГ з питань безпеки.

Після цього Зеленський у відеозверненні закликав Путіна зустрітися «у будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна». В Кремлі кажуть, що про звернення Путіну доповіли, однак сам він не нього не реагував.




коментарів: 5
  1. Байден партнер?!
    Так його ж навіть ноги не тримають і язик заплітається.
    Нє, вибачайте, але мені таких партнерів не треба!

  2. Вай,вай,вай!!! А може нехай і не відводять??? Інакше про що тоді будем лапшу простим на вуха вішать??? Когось же треба проклинати!! А так якщо не Путіна, то наших треба дрюкати ??? Ні, то якось не патріотично.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер