<

Росіяни з автоматами обходять будинки херсонців та примушують брати участь у псевдореферендумі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:04 | 25.09.2022 / Новини / /
Перегляди
117
/ Коментарі відсутні

Колаборанти у супроводі російських військовослужбовців з автоматами обходять будинки жителів Херсонщини, аби примусити їх брати участь у псевдореферендумі.

Як передає Укрінформ, про це в телеграмі повідомляє начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

«На окупованій Херсонщині почався другий день псевдореферендуму. Він не є нічим іншим, як низькосортною театральною постановкою. Ми отримуємо численні звернення від херсонців, над якими знущається росія. Це Олешки, Дніпряни, Рибаче, Козачі Лагері, Інгулець, Херсон, Тарасівка, Петропавлівка і Виноградово. Як і в решті населених пунктів Херсонщини, колаборанти у супроводі автоматників обходять будинки і квартири, примушують людей до голосування», – зазначив Янушевич.

За його словами, багатьом із тих, хто відмовляється від голосування, або висловлюються проти нього, загарбники заявляють, що у них є 24 години, аби виїхати. Херсонцям, які взяли російські паспорти, вже вручають повістки про мобілізацію.

«В області закриті будь-які гуманітарні коридори, окупант спровокував на зайнятих територіях справжню гуманітарну кризу, і все це з метою створити у людей враження, що Україна від них відмовилась. А тепер через тортури, викрадення і погрози вони проводять фейковий референдум, щоб спробувати хоч якось легітимізувати свій терор. Херсонці демонструють свою незламність, всіляко уникають голосування, не бояться голосувати проти, в очі кажуть окупантам те, що вони думають насправді», – додав Янушевич.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця