<

Росіяни влучили у багатоповерхівку в Дніпрі: що відомо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:33 | 14.01.2023 / Новини / , , /
Перегляди
224
/ Коментарі відсутні

Станом на 20:00 14-го січня з-під завалів багатоповерхівки у Дніпрі врятували 35 осіб, зокрема 6 дітей. Російські терористи забрали життя п’яти мирних жителів, ще 64 – отримали поранення.

Жахливі наслідки терористичного удару, завданого пілотом російського важкого бомбардувальника по житловому будинку в Дніпрі, зафіксовані на фото та відео, нікого не можуть залишити незворушним. Цілий проліт, 2 під’їзди багатоповерхівки просто зруйновані вщент. ТСН зібрав моторошні кадри з місця трагедії та останню інформацію про постраждалих.

З-під завалів довго чулися крики людей, які просили про допомогу. До рятувальної операції долучилися не тільки медики та працівники ДСНС, але й добровольці – звичайні мешканці міста.

У 18-під’їздному панельному будинку, в який влучив ракетою Х-22 пілот російського важкого бомбардувальника, проживали понад 1 100 людей. 

За словами мера Дніпра Бориса Філатова, усі під”їзди, розташовані праворуч від місця влучання, потрібно буде демонтувати. 

На місці влучання продовжують працювати всі профільні служби: рятувальники, лікарі, 5 слідчо-оперативних груп поліції, криміналістична лабораторія, патрульні поліцейські, криміналісти, кінологи.

За словами заступника голови ОП Кирила Тимошенка, під завалами могли опинитися від 100 до 200 людей, 50 із них — діти.

Одразу після влучання ракети люди, які перебували поруч, чули, як під завалами кричать люди, благаючи про допомогу.

Людей, які опинилися у пастці на верхніх поверхах, знімають за допомогою кранів. Вони сигналізували рятівникам ліхтарями та мобільними телефонами.

“Коли бачиш такі речі на фото та відео — це одне, а наживо — вже зовсім інше. Важке відчуття”, – говорять очевидці.

Окрім працівників ДСНС, багато добровольців допомагають розбирати завали. Волонтери привозять постраждалим теплу їжу, допомагають перевезти речі із зруйнованих квартир.

Навпроти зруйнованого будинку №118 на вулиці Набережна Перемоги, на зупинці громадського транспорту розгорнуто штаб прийому звернень людей, постраждалих внаслідок ракетного удару.

Станом на 20:00 було відомо, що з-під завалів багатоповерхівки врятували 35 осіб, зокрема 6 дітей. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер