<

Росіяни вкрали форму ЗСУ і можуть готувати провокації на кордоні з Білоруссю, – оперативне угруповання військ «Волинь»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:17 | 24.09.2022 / Новини / , , /
Перегляди
391
/ 1 коментар

До Мінська прибув літак зі 130 бійцями російської приватної компанії «Ліга». Вони тренуються разом з білорусами, яким доставили українську військову форму – «піксель» ЗСУ.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ, посилаючись на оперативне угруповання військ “Волинь” та угруповання сил і засобів оборони Києва.

Вони зазначили, що ворожі ДРГ можуть бути застосовані на території Волинської, Рівненської, Житомирської та Київської областей. І що Білорусь тим часом активно поширює повідомлення про загрози з боку України та про те, що наша держава нібито може спробувати повалити режим Лукашенка.

Таким чином можуть створюватися умови для звинувачення України у штучній дестабілізації обстановки, вважають в угрупованні військ.

“Одним з приводів може бути інсценовані білоруськими спеціальними службами, збройними силами рф та приватними військовими компаніями рф (у формі ЗСУ) збройні провокації вздовж білорусько-українського кордону, диверсії на власних військових та цивільних об’єктах на території Білорусі, а також терор місцевого населення, яке мешкає у прикордонних населених пунктах Брестської та Гомельської областей. Одночасно не виключається проведення диверсій на об’єктах критичної інфраструктури України, в тому числі на Рівненській та Чорнобильській АЕС”, – йдеться у повідомленні.

На це вказує ряд ознак:

  • до Мінська з рф прибув літак зі 130 представниками приватної військової компанії “Лига” з особистою зброєю БК;
  • білоруському охоронному підприємству “ГардСервіс” доставили форму ЗСУ (“піксель”);
  • інструктори “Ліги” проводять з підрозділами “ГардСервісу” тренування з штурмових дій в умовах міста та “зачистки” будівель.

“Виходячи з зазначеного, можна стверджувати про суттєве зростання потенційних воєнних загроз з боку Білорусі та створення передумов резонансних інцидентів в смузі відповідальності угруповань наших військ”, – підсумували в угрупованні.




один коментар
  1. Хто кацапам форму продав?
    Про “вкрали” лапшу вішайте запорєбриковим алкашам, типу мотлох

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця