<

росія знову масово обстріляла Україну ракетами: що відомо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:32 | 16.12.2022 / Новини / , /
Перегляди
787
/ коментарі 4

16-го грудня російсько-окупаційні війська випустили ракети по території України. Відомо про вибухи у різних регіонах та удари по критичній інфраструктурі, є постраждалі.

Про це повідомляє місцева влада, пише Громадське.

Харківщина

Окупанти завдали по регіону щонайменше трьох ударів, написав очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Згодом додав, що росіяни завдали трьох ударів по критичній інфраструктурі області. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Наразі є влучання в об’єкти критичної інфраструктури в Чугуївському районі, можливі перебої з електропостачанням, написав Синєгубов.

Харків повністю знеструмлений, але працюють “Пункти незламності”, повідомив міський голова Ігор Терехов. А ще в місті зупинився метрополітен.

Дніпропетровщина

У Дніпрі та Кривому Розі чути звуки вибухів, передають кореспонденти “Суспільного”. У Кривому Розі є ураження ракетами, повідомив міський голова Олександр Вілкул.

У Кривому Розі російська ракета поцілила у житловий будинок — руйнований під’їзд, написав голова ОВА Валентин Резніченко. Внаслідок цього двоє людей загинули, ще щонайменше п’ятеро поранені, серед них двоє дітей — всі у лікарні. 

У Дніпрі зупинили рух метрополітену та всього електротранспорту, оскільки відсутнє живлення на підстанціях. Рухомий склад електротранспорту за допомогою технічних авто комунального підприємства завезуть до депо незабаром. Усі станції метрополітену працюють як укриття, повідомили у Департаменті транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради.

Київщина

В області працює протиповітряна оборона, зазначив очільник ОВА Олексій Кулеба. Поблизу Бучі сили протиповітряної оборони збили ворожу ракету, написав міський голова Анатолій Федорук.

Бориспіль переходить на аварійний режим роботи. Критична інфраструктура працюватиме на генераторах. Воду подаватимуть за графіком із 6:00 до 9:00, 18:00 до 21:00.

Полтавщина

В області також працює ППО, зазначив очільник ОВА Дмитро Лунін. Полтава залишилася без електроенергії, написав міський голова Олександр Мамай.

Через тимчасову відсутність електропостачання на Полтавщині не працює міська система опалення, повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький.

Київ

У столиці працює протиповітряна оборона, написали в КМВА. Міський голова Віталій Кличко повідомив про вибухи у Деснянському районі Києва — всі служби їдуть на місце.

Другий вибух стався у Дніпровському районі, а третій — у Голосіївському районі. Атака на столицю триває.

У Києві метро тимчасово зупинене на всіх гілках, написав мер Віталій Кличко. Підземні станції працюють як укриття.

Також через пошкодження енергоінфраструктури в усіх районах столиці є перебої з водопостачанням, повідомив Кличко. Фахівці працюють, щоби стабілізувати систему.

Через ракетну атаку в Києві вводять екстрені відключення світла, написали у ДТЕК.

Запоріжжя

В області також було чутно вибухи, повідомили кореспонденти “Суспільного”. Згодом очільник ОВА Олександр Старух зазначив, що росіяни завдають по області ракетних ударів.

Окупанти атакують Запоріжжя — завдано вже приблизно 12 ракетних ударів, написав секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Миколаївщина

Там працює протиповітряна оборона, повідомив очільник ОВА Віталій Кім. В області ввели аварійні черги відключення електрики.

Вінниччина

В області працює ППО, написав голова обласної Ради Вʼ ячеслав Соколовий.

Житомирщина

В області також лунали вибухи — це робота протиповітряної оборони, написав голова ОВА Віталій Бунечко. Є влучання по об’єкту інфраструктури на території Коростенської міської територіальної громади, повідомив міський голова Володимир Москаленко.

Кіровоградщина

Область повністю знеструмлена внаслідок ракетних ударів по окремих територіях України, написав голова ОВА Андрій Райкович.

Інші наслідки атак

Що ще відомо, крім вибухів:

  • Через пошкодження енергетичної інфраструктури низка залізничних ділянок у Харківський, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлена, пише “Укрзалізниця”. Наразі пасажирські електропоїзди в цих регіонах рухатимуться з резервними теплотягами. Посадка та висадка триває через підземні переходи.
  • Через прильоти в енергооб’єкти в декількох областях України по всій країні вводять екстрені аварійні відключення світла, написав заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Чим росія атакувала?

Станом на 11:00 є дані про понад 60 ракет, які летіли по території України, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону. Вони традиційно були випущені з літаків Ту-97 (ракети Х-555 і Х-101).

Також були пуски калібрів із Чорного моря. росіяни запустили ракети С-300 та ракети Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3. Також у небі помітили роботу МіГ-31К носіїв кинджалів. Окрім того, працювати Су-35 ракетами Х-59.

“Ворог хотів масово розосередити увагу протиповітряної оборони, тримати нас у певній напрузі, щоб якомога більше його знарядь убивць, ракет, полетіли та вразили свої цілі”, — зазначив він.




коментарів: 4
  1. Будь вони прокляті по десяте покоління сволочі! Щоб їхні діти і внуки з правнуками зазнали тих страждань і горя що наші !

  2. А нам піндоси не дозволили масово обстріляти московських ідорів , ну хоч разок?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа