<

Росія визнаватиме паспорти самопроголошених «ДНР» і «ЛНР»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:43 | 19.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

18 лютого, президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким визнаються документи громадян України видані їм на окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба президента РФ, новину передає «Преса України».

Як вказано в тексті, указ прийнятий з метою захисту прав і свобод людини та керується загальновизнаними принципами і нормами міжнародного гуманітарного права. Документ визнає дійсним посвідчення особи, яке було видано на території Луганської та Донецької областей.

«Тимчасово, на період до політичного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей України на підставі Мінських угод в РФ визнаються дійсними документи, що засвідчують особу, документи про освіту та (або) про кваліфікацію, свідоцтва про народження, укладення (розірвання ) шлюбу, зміну імені, про смерть, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційні знаки транспортних засобів, видані відповідними органами (організаціями), фактично діючими на територіях зазначених районів, громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на цих територіях», – йдеться в указі.

Окрім того, на підставі документів виданих так званою владою «ДНР» та «ЛНР», дозволяється безвізовий в’їзд на територію Російської Федерації.

Зазначимо, що даний указ вступив в дії із 18 лютого.

Раніше повідомлялося, що «паспорти» самопроголошених республік «ДНР» та «ЛНР» фактично діють на території Росії. Журналісти з’ясували, що це стало результатом неофіційних домовленостей російського керівництва та так званої влади «республік».

Зазначимо, що наприкінці листопада 2016 року скандальний російський актор, сценарист та режисер Іван Охлобистін отримав «громадянство» самопроголошеної «Донецької народної республіки».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця