<

Росія висунула низку умов Україні для деескалації ситуації на кордоні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:26 | 10.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
791
/ коментарі 2

У Росії заявили, що для деескалації ситуації з можливою агресією проти України офіційний Київ нібито повинен виконати низку умов.

Їх озвучила речник МЗС РФ Марія Захарова, передає УНІАН з посиланням на «ТАСС».

«Ми переконані, що домогтися деескалації ситуації навколо України, про яку так багато говорять і пишуть наші західні партнери, можна дуже швидко. Для цього треба припинити постачання Україні озброєнь, відкликати з її території західних військових радників, інструкторів, припинити спільні навчання ЗСУ та країн НАТО. А також вивести все раніше поставлене Києву іноземне озброєння за межі української території», – заявила Захарова.

Вона також закликала західних дипломатів відвідати окуповану частину Донбасу, жителі якої «багато років страждають». Захарова згадала недавній візит на лінію розмежування іноземних політиків, обурившись, що вони не приїхали в окуповані Донецьк і Луганськ.

Загроза нового вторгнення Росії

З листопада 2021 року Росія зосередила на кордонах з Україною понад 100 тисяч військових. Міжнародне співтовариство побоюється, що Кремль приверне армійців і техніку до повномасштабного наступу.

У зв’язку з новою загрозою російської агресії в Східній Європі США, Британія і ЄС працюють над інструментами стримування намірів Путіна, зокрема шляхом введення жорстких санкцій.

США і низка країн Європи погодилися передати українській армії військове озброєння для захисту суверенітету держави від ймовірного нового наступу Росії.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер