<

Росія використовувала проти прикордонників заборонену лазерну зброю, – глава ДПСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:35 | 13.08.2016 / Новини /
Перегляди
113
/ Коментарі відсутні

В результаті троє військовослужбовців отримали опіки сітківки очей, – зазначив Віктор Назаренко.

Вже є перші випадки застосування росіянами щодо українських прикордонників забороненої лазерної зброї.

“Трохи раніше на наших військовослужбовців росіяни вікористовували лазерну зброю. В результаті три військовослужбовці Держприкордонслужби отримали опіки сітківки ока“, – заявив голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко.

Він зазначив, що постраждалим військовослужбовцям змогли відновити лише бічний зір, прямого зору у них поки немає. Назаренко також уточнив, що це сталося на КПВВ “Мар’їнка” в Донецькій області в той час, коли українські прикордонники вели спостереження в бінокль і монокль. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна

“В цей час росіяни використовували спеціальний лазерний пристрій, заборонений Конвенцією”, – сказав голова ДПСУ.

Довідка: відповідно з “Додатковим протоколом IV Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що наносять надмірні пошкодження або мають невибіркову дію” (Відень, жовтень 1995), заборонено використання лазерної зброї. А саме такої, яка спеціально призначена для використання в бойових діях виключно або в тому числі для того, щоб заподіяти постійну сліпоту органів зору людини. Ця заборона не поширюється на лазерну зброю, що викликає тимчасову сліпоту.

У цьому ж інтерв’ю Назаренко повідомив, що восени Державна прикордонна служба, ймовірно, відмовиться від призову на строкову службу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер